[FOTO/VIDEO] Fešta od klobasic jučer obavila Klanu u miomirise pečenih i kuhanih kobasica

Autor: Marina Pauletić 04.02.2023

Ocjenjivalo se 17 suhih i 18 kuhanih kobasica.

Klana – Četvrta po redu manifestacija „K(l)obasica našiga kraja“ nakon dvije godine stanke privukla je u Klanu velik broj kako sudionika, tako posjetitelja. Sudjelovalo je ukupno 18 natjecatelja sa svojim suhim i kuhanim kobasicama. Radi se o natjecateljima koji kobasice većinom rade za svoje potrebe, u vlastitim domaćinstvima.

Natjecanje se održalo u nekadašnjoj klanjskoj kinodvorani, a u organizaciji događanja sudjelovali su sami mještani: članovi DVD-a Klana, Mješovitog pjevačkog zbora „Matko Laginja“ i članovi Boćarskog kluba sv. Rok Klana pod pokroviteljstvom Općine Klana, kazao je Dušan Štemberger.

Ukupno se ocjenjivalo 17 uzoraka suhih kobasica i 18 uzoraka kuhanih, a zanimljivo je to što su osim natjecatelja u ocjenjivanju sudjelovali upravo posjetitelji! Izglasali koja je suha kobasica najbolje te usput sudjelovali u nagradnoj igri s vrijednim poklonima: dasci za rezanje mesa, pregači i dva kilograma kobasica. Najbolju kuhanu kobasicu izabrali su natjecatelji, uz pomoć nekoliko pojedinaca iz publike. Pobjedničke kobasice i njihovi vlasnici dobili su zlatne, srebrne i brončane medalje.

Osim kobasica koje su tradicionalna pusna hrana, bilo je i zelja, kolača, palačinki… Kristian Kozmić je tijekom večeri predstavio svoju kuharicu „Kvarnerski pijat“, dok je za zabavni dio bio zadužen glazbeni sastav Žažara iz Zlobina te Mješoviti pjevački zbor „Matko Laginja“.

Dijelić atmosfere pogledajte u našoj velikoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

U Klani održana fešta od klobasic

Više sa portala poduckun.net ...