[FOTO/VIDEO] Održana svečana akademija povodom 95. godišnjice Hotelijersko-turističke škole Opatija

Autor: Nikola Cvjetović 18.04.2024

Svečanost su uljepšale, sve od reda bivše učenice škole, moderatorica Lena Stojiljković te glazbene umjetnice Nikolina Tomljanović i Barbara Munjas. Kako je proteklo druženje pogledajte u velikoj fotogaleriji i video prilogu...

Opatija - Hotelijersko-turistička škola Opatija prigodnom je svečanošću održanom u Hotelu Bristol obilježila značajnu obljetnicu, 95 godina postojanja. Dan škole obilježava se 18. travnja, simbolično na dan rođenja Drage Gervaisa, znamenitog čakavskog pjesnika. Na svečanosti se brojnim gostima obratila ravnateljica Ksenija Beljan, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Hotelijersko turistička škola Opatija, najstarija škola na Jadranu i druga po starosti u Republici Hrvatskoj, slavi veliki jubilej - 95 godina postojanja. Škola, koja već gotovo stoljeće oblikuje svoje učenike u vrsne zaposlenike u turizmu i ugostiteljstvu, proslavila je ovaj značajan datum trodnevnim događanjima. Prvog dana jubileja, u prostorima škole organizirana su razna natjecanja, dok je drugi dan bio rezerviran za dodjelu nagrada zaslužnim nastavnicima i učenicima. Program je vodila bivša učenica škole, Lena Stojiljković, koja danas radi na Radio Rijeci. Kulminacija proslave bit će posljednji dan jubileja kada će se u Villi Antonio pridružiti najpoznatiji hrvatski "YouTube profesor" Toni Milun. Ova trodnevna manifestacija podsjetila je na bogatu povijest i značaj ove obrazovne institucije koja ne samo da obrazuje mlade za turizam i ugostiteljstvo, već im omogućuje i daljnje školovanje na raznim fakultetima diljem Hrvatske, poručila je Ksenija Beljan, ravnateljica Hotelijersko turističke škole Opatija.

– Ovo je najstarija škola u sektoru turizma i ugostiteljstva na Jadranu te druga najstarija u Hrvatskoj. Obzirom na to da turistička privreda u hrvatskom bruto nacionalnom proizvodu sudjeluje s oko 20 posto, važnost ove gospodarske grane za Hrvatsku je iznimna, a potreba za radnicima izuzetna. No, vaši učenici u velikom broju školovanje nastavljaju i na različitim fakultetima te su mnogi od njih vrijedni članovi društva istaknuti u brojnim poljima djelovanja, kazao je uz prigodnu čestitku gradonačelnik Fernando Kirigin.

Povodom ove značajne obljetnice škole prigodno su nagrađeni nastavnici Slavica Barak, Tanja Marčan, Nataša Modrić Tićak, Ksandra Sinožić, Ksenija Beljan, Mirjana Latas, Nenad Drobnjak, Suzana Jezidžić- Hranuelli, školski domar Ivica Kranjčec te učenici Fran Host, Vito Jardas, Leona Marjanović, Vito Županović, Lea Lunaček, Antonija Mušćo i Lara Šarić.

Svečanost su uljepšale, sve od reda bivše učenice škole, moderatorica Lena Stojiljković te glazbene umjetnice Nikolina Tomljanović i Barbara Munjas. Kako je proteklo druženje pogledajte u velikoj fotogaleriji i video prilogu...

VIDEO

Svečana akademija povodom 95. godišnjice Hotelijersko turističke škole Opatija

Više sa portala poduckun.net ...