[FOTO/VIDEO] Predstavljena fotomonografija "300 let škvera va Ike"

Autor: Marin Aničić 16.11.2022

Na samom predstavljanju govorili su eminentni stručnjaci vezani za ovaj projekt, a detalje pogledajte u našem video prilogu.

Ika – U knjižnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu predstavljena je knjiga “300 let škvera va Ike”. Riječ je o foto monografiji koja je plod ideje nastale prije četiri godine kad su Ikari razmišljali kako obilježiti tristotu obljetnicu škvera u Iki. Tada se rodila ideja uređenja trga i postavljanja skulpture kao sjećanja na brodogradnju, a Radovan Trinajstić je predložio da se tom prigodom štampa i monografija.

Fotomonografiju su predstavili su idejni začetnik projekta Vjeko Zahej, autori teksta Radovan Trinajstić, Neven Ivanić i mr. sc. Nikša Mendeš, urednik Aljoša Brajdić i recenzent dr. sc. Robert Mohović. Na današnjoj promociji smo imali priliku vidjeti ovo vrijedno djelo za Ikare, a i za povijest Hrvatskog primorja.

Također, ove subote, 19. studenog, članovi Mjesnog odbora Ika dijelit će fotomonografiju zainteresiranim obiteljima s područja Ike, od 9 do 12 sati u prostoru MO-a.

Na samom predstavljanju govorili su eminentni stručnjaci vezani za ovaj projekt, a detalje pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

Predstavljena fotomonografija "300 let škvera va Ike"

Više sa portala poduckun.net ...