[FOTO/VIDEO] U gradu Opatiji održano primanje za laurete Hrvatskih dana turizma

Autor: Nikola Cvjetović 13.10.2022

Prvi puta od kada se dodjeljuju hrvatske turističke nagrade Opatija je osvojila najbolje događanje godine.

Opatija - U uredu gradonačelnika održano je primanje za opatijske laureate ovogodišnjih Hrvatskih dana turizma koji su prošloga vikenda održani u Šibeniku. Na primanju je gradonačelnik Fernando Kirigin čestitao svim nagrađenima i zahvalio na velikoj promociji Opatije.

Četiri nagrade su došle u Opatiju. Manifestacija TZG Opatije “RetrOpatija” dobila je nagradu za događaj godine. Za najboljeg djelatnika u zdravstvenom turizmu proglašen je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija. Hotel Istra najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji hotela s tri zvijezdice. Restoran Nobilion Hotela Ikador dobio je nagradu za najbolji gastro događaj.

– Nagrada pripada prije svega cijelom kolektivu Thalassotherapije, imam privilegiju voditi taj uspješni tim. Hvala i Županiji kao osnivaču, Gradu Opatiji, Turističkoj zajednici. Trideset sam godina u toj priči, volim ovaj kraj, ljude i njihov karakter i u budućnosti su pred nama novi izazovi, kazao je profesor Viktor Peršić.

– Nagrada Hotela Ikador ide restoranu Nobilion, no isto tako cijeli je kolektiv hotela zaslužan za uspjeh. Pokrenuli smo seriju degustacijskih menija „taste of Kvarner“, želimo našim gostima približiti naše lokalne okuse, što su gosti prepoznali, istaknula je Food&Beverage menadžerica hotela Andrea Klemenčić.

Primanju su ispred LRH d.d. nazočili predsjednik uprave LRH Karl Eckerstorfer i član Uprave Dušan Mandič.

– Ovo smo priznanje dobili nakon godinu i pol rada koji je u prvom redu uspješno napravio tim hotela Istra i, prije svega, čestitam njima. Kreirali smo novi proizvod baziran na hrani i zdravlju što hotel Istra podiže na višu razinu od klasične ponude hotela. Ujedno, uspješno poslujemo tijekom cijele godine. Uspjeh je postignut u sinergiji s lokalnom ponudom destinacije, nastavljamo s unapređenjem ponude i nadamo se još kojoj nagradi u godinama koje slijede, istaknuo je predsjednik Uprave LRH d.d. Karl Eckerstorfer.

Prvi puta od kada se dodjeljuju hrvatske turističke nagrade Opatija je osvojila najbolje događanje godine.

– Nagrada Retropatiji za događaj godine je velik stvar za Opatiju. To je najjača opatijska manifestacija čiji je jedini organizator TZ grada Opatija, stoga zahvala ide svim djelatnicima na čelu s direktoricom, kazao je gradonačelnik Kirigin.

– Zasluga pripada svima koji su gradili ovu priču od početka. Ono što nas je najviše oduševilo to su emocije koje Retropatija budi, atmosfera koja se širi cijelim gradom. Ujedno, manifestacija je to kojoj je uspjelo okupiti cijelu turističku privredu, javni i privatni sektor, akademsku zajednicu i ono što je najbitnije – lokalno stanovništvo. Hvala Gradu, Festivalu Opatija, policiji, vatrogascima, Crvenom križu, brojnim udrugama, svima koji su pomogli u realizaciji. Sada još više želimo dignuti ljestvicu i da se pozitivna vibra osjeti i kroz naša ostala događanja, poručila je direktorica TZG Opatija Suzi Petričić.

– Ovim je nagradama Opatija opravdala svoj status kraljice turizma, ponosan sam na sve vas, utakmica i dalje traje, idemo s novim Festivalom čokolade, još boljim i jačim Adventom jer Opatija zaslužuje samo najbolje, zaključio je gradonačelnik Kirigin.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...