[FOTO/VIDEO] Za čišći Preluk – Održana eko akcija čišćenja

Autor: Nikola Cvjetović 11.05.2022

U nastavku pogledajte izvlačenje otpada iz mora te nekoliko fotografija akcije...

Preluk – Prošle nedjelje održano je tradicionalno čišćenje lučice Preluk. Kao i uvijek prije početka sezone svake godine naši članovi urede prostor uvale, a ove godine imali smo i pomoć udruge Aquanaut na čelu s Goranom Kolundžićem koji su uz podršku KPA Kostrena, KPA 3. Maj i eRIpio Rijeka. očistili podmorje od starih guma i boca te ostalog smeća koje nesavjesni građani bacaju u more, istaknuo je Alen Hader, ispred SRD Preluk.

- Kako smo i najavili, nedjeljno prijepodne ponovo smo posvetili čišćenju podmorja uvale Preluk. Podmorje Preluka lakše je za 20-tak vreća uglavnom plastike i stakla, brojne gume i nekoliko starih, napuštenih vrša. Domaćini iz SRD Preluk, pobrinuli su se okoliš i za preukusan ručak. Zahvala svima koji su došli i podržali akciju. Vidimo se uskoro na novoj lokaciji, poručio je Goran Kolundžić iz udruge Aquanaut.

VIDEO

Također, samoj akciji pristupilo je pedesetak članova sportsko ribolovnog društva.

- Vrijedni volonteri montirali su dvadeset i četiri metra nove inox ograde kojom su zamijenili dotrajalu željeznu ogradu. Ofarbali smo pedesetak metara stare ograde kao i popularnu „strehu“. Očistili smo i cijeli kopneni dio od plaže do hotela Navis. Treba naglasiti kako nam je Komunalac Jurdani donirao kontejner za krupni otpad koji smo do vrha napunili. Troškove materijala korištenog u akciji platili smo sami iz klupskog proračuna. Moramo se zahvaliti i Plovaniću koji nam je putem OPG-a donirao dio vina. Nakon napornog rada po užance smo se opustili uz tradicionalni ručak i čašicu razgovora koji svake godine organiziramo za sve članove SRD Preluk i njihove obitelji, zaključio je Hader.

Tradicionalno čišćenje lučice Preluk

Više sa portala poduckun.net ...