[FOTO/VIDEO] Zanimljive radionice i zabavni program za velo finale još jedne štorije od mora @ Mošćenička Draga

Autor: Nikola Cvjetović 11.07.2023

Što smo sve zabilježili posljednjeg dana manifestacije provjerite u velikoj fotogaleriji i završnoj video reportaži .

Mošćenička Draga - Posljednji dan trodnevne fešte od mora u Mošćeničkoj Dragi bio je u znaku zanimljivih radionica koje su plijenile pažnju brojnih posjetitelja koji nisu propustili guštati u još jednom izdanju manifestacije posvećene očuvanju maritimne baštine.

Publika je imala prilike saznati tajne kako se izrađuju drveni dijelovi barke, što je kalafat, kako se soli plava riba, kako se ješka parangal, dok su tajne ribolova otkrivali članovi SRD-a Zubatac iz Lovrana. Uz edukativni dio posjetitelji su imali priliku pogledati zabavno natjecanje u (pre)nošenje kašeta, a pobjednik natjecanja s 25 kašeta naslaganih u vis bio je Roberto Privileggio.

No, nisu se samo prenosile kašete, već se i potezao konop, a članovi SRD Zubatac iz Lovrana imali su najviše snage te odnijeli prvo mjesto. Zanimljiva je bilo i demonstracija 'Tira barke na pesak kako pred 100 let', odnosno prikaz kako su se nekad barke izvlačile na plažu Trodnevni program posvećen maritimnoj baštini, jedrenju te životu na moru, uz more i od mora okončan je zabavom uz band Infinity.

VIDEO

- Ova naša manifestacija je bila dio Europskog dana pomorstva koji smo obilježili i ovdje u Mošćeničkoj Dragi i jasno brenda Kvarner Maritime heritage za koju je TZ Kvarnera dobila prvo mjesto na jednom europskom natječaju za projekte očuvanja pomorske baštine, a to sve skupa veseli. Veseli i to sa smo i mi dali neki doprinos, pa se nadamo da ćemo i idućih godina ustrajati na ovome, istaknuo je Robert Mohović, predsjednik organizacijskog odbora te dodao da je jedna od najbitnijih stvari projekta raditi okupljanje mladih ljudi na ovom projektu.

Što smo sve zabilježili posljednjeg dana manifestacije provjerite u velikoj fotogaleriji i završnoj video reportaži .

Zanimljive radionice i zabavni program za velo finale još jedne štorije od mora @ Mošćenička Draga

Više sa portala poduckun.net ...