[FOTO/VIDEO] Završen 18. Čansonfest: Emanuela Lazarić Ella i Terra Magica te Igor Lesica osvojili žiri i publiku

Autor: Nikola Cvjetović 27.08.2022

Djelić atmosfere donosimo u velikoj fotogaleriji i nekoliko video isječaka...Uskoro opširnije...

Ella

Kastav - Punoljetnim izdanjem Čansonfesta spušten je zastor na još jedno Kastafsko kulturno leto, a čakavska pjesmarica postala je bogatija za 17 pjesama koje su sinoć premijerno izvedene na pozornici kastavske Crekvine.

Najveći aplauz i nagradu publike dobila je pjesma 'Sunce zahaja' koja je ujedno proglašena i najboljom zavičajnom šansonom, a pjesmu je kastavskoj publici vrlo emotivno interpretirao Igor Lesica koji se za ovu priliku našao u ulozi pjevača i autora glazbe te Zvonko Turak autor sjajnog teksta.

VIDEO

- Jako san uzbuđen, Ovo je mi je prvi Čansonfest na ken sudjelujen ko autor. Si festival san pasal, ma ovo mi je premijera na ČAnsone va mojen Kastve, poručio je vidno uzbuđeni Zvonko Turak koji je zajedno s Lesicom primio nagradu.

Najbolju čansonu ponovo ima Emanuela Lazarić Ella i Terra Magica koji su se predstavili s pjesmom 'Pozabi' koju potpisuje Ella.

Branko Kukurin i Irena Grdinić

- Iako nisam planirala ove godine nastupiti na festivalu, ponovo se sve poklopilo. Hvala svima, publici, žiriju, dečkima iz benda, zaista je bilo magično, istaknula je Ella.

VIDEO

Damir Vrbljanac s pjesmom Moja štorija, za koju potpisuje i glazbu i tekst proglašen je najboljim kantautorom, dok je nagrada za najbolju izvedbu otišla u ruke Dine Antonića koji se predstavio s pjesmom Balote (glazba Robert Grubišić, stihovi Zlatan Marunić).

Karla Puppis

Nagrada za najbolji tekst pripala je Branku Janiju Kukurinu koji je napisao stihove za pjesmu ‘Črna’ koju je izvela Vivien Galletta, dok glazbu potpisuje Aleksandar Valenčić. Nagrada za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021. otišla je u ruke Karle Puppis koja je u revijalnom djelu izvela dvije pjesme s kojima se predstavila na prošlim izdanjima ČAnsonfesta.

Djelić atmosfere donosimo u velikoj fotogaleriji i nekoliko video isječaka...

VIDEO

Damir Vrbljanac

VIDEO

Igor Lesica s nagradom za najzavičajniju čansonu
Dino Antonić