Grad Kastav započeo zaprimanje zahtjeva za subvenciju marendi, prijevoza i radnih bilježnica za korisnike socijalnog programa

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.08.2022

pexels-pixabay-pribor-skola-skolski_pribor

Pomoć u troškovima nabavke radnog materijala, za učenika čiji su roditelji korisnici socijalnog programa, odobrava se u iznosu od 500 kuna po školskoj godini.

Kastav - Od ponedjeljka, 22. kolovoza, Grad Kastav je započeo zaprimati zahtjeve za subvencioniranje troškova marende, produženog boravka, prijevoza srednjoškolaca i radnih bilježnica. U obrascima https://kastav.hr/obrasci/ nalaze se zahtjevi koje ispunjene uz potrebnu navedenu dokumentaciju možete donijeti osobno u Gradsku upravu ili poslati na mail: romina.lucic@kastav.hr ili andrea.bralic@kastav.hr

Grad Kastav ovime nastavlja s nizom pomoći koje uključuju korisnike programa socijalne skrbi, pa tako pravo na pomoć u troškovima nabavke radnih bilježnica i sufinanciranje troškova marende za učenike osnovnih škola i prijevoza za učenike srednjih škola ostvaruju učenici čiji roditelji, skrbnici ili učenik ispunjavaju socijalni uvjet, uvjet prihoda ili su djeca udomiteljskih obitelji, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Kastva.

Pomoć u troškovima nabavke radnog materijala, za učenika čiji su roditelji korisnici socijalnog programa, odobrava se u iznosu od 500 kuna po školskoj godini. Ako su oba roditelja nezaposlena ili imaju pravo na dječju doplatak, mogu ostvariti i pravo na sufinanciranje boravka djeteta u produženom boravku u visini od 25 posto mjesečno obračunate cijene.

Više sa portala poduckun.net ...