HDZ Klana: Još čekamo očitovanje načelnice o reviziji iz 2019. godine

Autor: Nikola Cvjetović 12.04.2022

- Načelnica se nikada nije očitovala o navedenoj reviziji u kojoj su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na planiranje i izvršenje proračuna, računovodstveno poslovanje i financijsko izvještavanje, potraživanja te rashode i izdatke, istaknuli su vijećnici HDZ-a.

Klana - Oporbeni Vijećnici HDZ-a, Sanja Sušnik i Marijan Zubalj održali su jučer konferenciju za medije na kojoj su uputili nekoliko inicijativa te se osvrnuli na obećanja općinske načelnice.

- Upućena je Inicijativa za rekonstrukcijom postojećeg nogostupa u Klani za koji smatramo da se treba proširiti kao i izgradnju novog nogostupa prema Stramašćici zbog potrebe za sigurnijim kretanjem pješaka, djece te roditelja s kolicima. Također, s obzirom na održavanje 4. sjednice Općinskog vijeća uputili smo Inicijativu za izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Općinskog vijeća s obzirom da isti ne sadrži odredbe o održavanju sjednica pod nastupanjem posebnih okolnosti kao što su pandemija, rat i sl., te izmjenama Statuta općine. Podnijeli smo i inicijativu za očitovanje Općinske načelnice na Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Klana za 2019 godinu. Načelnica se nikada nije očitovala o navedenoj reviziji u kojoj su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na planiranje i izvršenje proračuna, računovodstveno poslovanje i financijsko izvještavanje, potraživanja te rashode i izdatke, istaknuli su vijećnici HDZ-a.

Iznijeta je i Inicijativa za popis Općinske imovine kako bi se olakšalo upravljanje s istom.

- Poseban naglasak stavili smo na način rada i uvjete rada Dječjeg vrtića u Klani kao i pitanja pomoći poljoprivrednicima s obzirom na činjenicu da je Proračunom za 2022. godinu predviđeno izdvajanje u iznosu od 20 tisuća kuna nas zanima gdje se navedeni novac ulaže i tko ga točno dobiva te predlažemo da Općina financira nabavu sjemenskog krumpira u svrhu poticanja i pomoći razvoja poljoprivrede, dodali su vijećnici.

Dotaknuli su se i pitanja vezana za komunalne probleme na području mjesta Studena kao što je asfaltiranje cesta koje su u jako lošem stanju i Lisca, a postavilo se i pitanje u kojoj je fazi rješavanje potrebne dokumentacije za radnu zonu „Kunfin“ koja bi trebala biti pokretač razvoja Općine Klana.

- Općinska načelnica je više puta obećala da će ubrzati taj proces no rezultati se ne vide, zaključili su vijećnici HDZ-a.

Više sa portala poduckun.net ...