Hrvatski muzej turizma ponovo otvara vrata 7. svibnja

Autor: Nikola Cvjetović 25.04.2024

S obzirom da Muzeju slijedi veliki posao istraživanja građe za budući stalni muzejski postav, molimo za razumijevanje u iščekivanju istoga te Vas pozivamo na suradnju u stvaranju naše kulturne politike. Svi prijedlozi su dobrodošli!, poručila je v.d. ravnateljica.

Opatija - Hrvatski muzej turizma, nakon rekonstrukcije vile Angioline, ponovno se otvara za javnost 7. svibnja.

- Kao što mnogi od Vas znaju, izgradnju te vile za odmor, investitor i vlasnik koje je bio bogati riječki patricij i trgovac Higinio Scarpa, smatramo ishodištem opatijskog, ali i hrvatskog turizma, a upravo ove godine obilježavamo 180.-tu obljetnicu turizma u Opatiji. Uz obnovljene, rekonstruirane i restaurirane prostore Vile, muzeju slijedi priprema i realizacija budućeg novog stalnog muzejskog postava. No, za Vas će svakodnevno vrata Muzeja biti otvorena i u prizemlju ćete moći razgledati veličanstveni autentični salon neponovljive vile Angioline.
I ne samo to, u predstojećim mjesecima očekuje Vas niz događanja i povremenih izložbi u organizaciji Muzeja koji će, sigurni smo, obogatiti kulturni i turistički život Opatije, Kvarnera i Hrvatske. S obzirom da Muzeju slijedi veliki posao istraživanja građe za budući stalni muzejski postav, molimo za razumijevanje u iščekivanju istoga te Vas pozivamo na suradnju u stvaranju naše kulturne politike. Svi prijedlozi su dobrodošli! Naime, Vaša podrška je ključna u očuvanju i promociji kulturne i povijesne baštine i turizma te Vas pozivamo da nam otvoreno iznesete svoje prijedloge i aktivno sudjelujete u našoj zajednici te pomognete u stvaranju posebnih iskustava za posjetitelje i stanovnike ove naše lijepe Opatije, Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske. Pridružite nam se u stvaranju modernog muzeja primjerenog novim trendovima u muzejskoj struci 21. stoljeća. Muzej želi i mora biti poveznica kulturnog, obrazovnog i gospodarskog života naše zajednice. Očekujemo vaš dolazak i uživanje u nadolazećim i jedinstvenim iskustvima koja vam Muzej turizma pruža, objavila je Vesna Leiner, muzejska savjetnica pedagoginja, v.d. ravnateljica HMT-a.

Više sa portala poduckun.net ...