Jedinstveno događanje FUGIP ovog srpnja u Lovranu za sve ljubitelje umjetnosti, glazbe i plesa

Autor: Andrea Načinović 05.07.2022

wp-content/uploads/2020/09/koncert-lovran-classics-4.jpg

Mnogobrojni će izvođači Lovran tako pretvoriti u jednu od najpoželjnijih ljetnih destinacija za domaće ljubitelje klasične glazbe, plesa i umjetnosti općenito, a na svoje će doći i mnogi strani gosti željni upravo ovakvih sadržaja.

Lovran - U Lovranu će se od 7. do 20. srpnja 2022. godine održavati jedinstveno događanje "Festival umjetnosti, glazbe i plesanja - FUGiP 2022". Čine ga 5. Festival klasične glazbe "Lovran Classic" i Festival umjetnosti plesanja, u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran i Plesnog Art Laboratorija, koji su ove godine po prvi puta udružili svoje snage.

Mnogobrojni će izvođači Lovran tako pretvoriti u jednu od najpoželjnijih ljetnih destinacija za domaće ljubitelje klasične glazbe, plesa i umjetnosti općenito, a na svoje će doći i mnogi strani gosti željni upravo ovakvih sadržaja.

Publika će tako, u sklopu Festivala "Lovran Classic" 7. srpnja imati prilike uživati u zvucima Večeri klasičnog folklora u izvedbi Jelene Tihomirović i Metoda Sironića uz Martu Karolinu Cader-Pietrzak, zatim 12. srpnja uz zvuke domaćeg Kalamos Kvinteta, 14. srpnja nastupit će francuski Duo SoliPse, a 19. srpnja predstavit će se hrvatski Duo Tudor-Režić. Svi koncerti održavaju se na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu i počinju u 21.00 sat, a ulaznice po cijeni od 55,00 kuna po večeri mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.

Svoje vještine u plesnom pokretu na Festivalu umjetnosti plesanja u tri će navrata, 11., 18. i 20. srpnja u 20:30 sati, pokazati plesači Plesnog art laboratorija na lovranskom Lungomareu, na rivici u Medveji i u Beach baru Cipera, gdje će manifestacija biti i zatvorena programom "Laurus bez zidova", a sve u suradnji s brojnim umjetnicima. Ulaz na programe Festivala umjetnosti plesanja je besplatan.

Također, u sklopu Festivala umjetnosti plesanja, a na poziv organizatora, u Domu Liganj će od 5. do 13. srpnja biti održan program mentoriranja mladih plesnih umjetnika "Zalet novi", a u Lovranskoj Dragi umjetnička radionica "Hvala ti 2x", od 10. do 12. srpnja.

Festival umjetnosti, glazbe i plesanja - FUGiP 2022 podržavaju: Općina Lovran, TZ Općine Lovran, Ministarstvo kulture i medija, Primorsko-goranska županija, Park prirode Učka, Stubica d.o.o., Hostel Link i BHS (Best hospitality solutions).