Jesen 2021. – Laurus bez zidova: Izložba umjetničkih radova nastalih na području Lovranske Drage

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.04.2022

jesen_3-min

U umjetničkoj akciji JESEN 2021. sudjelovala je Grupa umjetnika koja već niz godina umjetničke radove izvodi u prirodi u okviru ciklusa ČETIRI GODIŠNJA DOBA 2001. – 2021.

godis%CC%8Cnja_doba_jesen_NOVO_Page_1

Rijeka - Umjetnička organizacija P.A.L. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti predstavlja program JESEN 2021. – LAURUS BEZ ZIDOVA nastao u sklopu natječaja Digitalna prilagodba programa 2021. otvorenog pri Ministarstvu kulture i medija RH. Prezentacija počinje 28. travnja u 19 sati.

U umjetničkoj akciji JESEN 2021. sudjelovala je Grupa umjetnika koja već niz godina umjetničke radove izvodi u prirodi u okviru ciklusa ČETIRI GODIŠNJA DOBA 2001. – 2021. Damiru Božiću Pišti, Branku Leniću, Meliti Sorola Staničić, Damiru Šegoti, Deniju Šesniću, Jasni Šikanja i Predragu Todoroviću pridružili su se i Zoran Majstorović, Slaven Tolj, Žak Valenta i Mirjana Lenči Pernar.

Radovi su nastali tijekom trodnevnog boravka na području Lovranske Drage, a proizašli su iz zajedničkog istraživanja jesenskog okoliša, odnosno doživljaja energije jeseni, smiraja i kontemplacije. Umjetnici naglasak stavljaju na proces rada i promjene koje nastaju u specifičnim uvjetima rada na otvorenom, odnosno u prirodi.

Osim vizualnih umjetnika sudjelovali su glazbenici (Zoran Majstorović i Deni Šesnić) te plesni umjetnik Žak Valenta. Tekst o radovima napisala je Mirjana Lenči Pernar.

Nastale instalacije bile su privremeno postavljene, a performansi izvedeni i snimljeni u šumi kestena u Lovranskoj Dragi.

Više sa portala poduckun.net ...