Kastafsko kulturno leto: Ovoga vikenda otvorenje izložbe i dva koncerta

Autor: Marina Pauletić 08.07.2023

Foto: ilustracija

Izložba će biti otvorena do 23. srpnja.

Kastav - U sklopu Kastafskog kulturnog leta, posjetitelji će ovog vikenda imati priliku uživati u bogatom programu koji će zadovoljiti različite ukuse.

Međunarodna izložba fotografije „Kvarner 14 – Iznad i ispod površine mora i Venecija“ otvorit će svoja vrata u subotu, 8. srpnja, u Galeriji Trojica, smještenoj u kastavskoj crkvici Sv. Trojice na Trgu Lokvina, s početkom u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 23. srpnja, a posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu svakodnevno od 18 do 21 sat.

Foto: arhiva

Istog će se dana, na Crekvini održati koncert Martina Taylora i Alison Burns, s početkom u 21 sat. Martin Taylor, čije se ime veže uz suradnju s velikanima poput Peggy Lee, Martina Carthyja i Bryn Terfela, udružio je snage s Alison Burns kako bi stvorili nevjerojatno glazbeno iskustvo. Njihov album „1am“ inspiriran je legendarnom suradnjom Joea Passa i Elle Fitzgerald te donosi prekrasnu mješavinu pjesama iz „The Great American Songbook“ i suvremenog materijala.

Foto: arhiva

Nedjelja, 9. srpnja, rezervirana je za glazbeno uživanje na Fortici. Prvo, u 20:30 sati, održat će se koncert polaznika radionice gitare, koji će predstaviti svoje umijeće stečeno tijekom petodnevnog rada. Nakon toga, na istom mjestu, publika će imati priliku uživati u koncertu Zorana Majstorovića i Ipavec Tria.

Više sa portala poduckun.net ...