Kastafsko kulturno leto predstavlja Kastafsku ljetnu školu inovativnosti za mlade od 15 do 24 godina

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.08.2022

Škola obuhvaća višednevne radionice i edukacije za mlade na temu prezentacijskih vještina, poduzetništva za mlade i radionice izrade tradicionalnih proizvoda kulturne baštine.

Kastav - U sklopu Kastafskog Kulturnog Leta Udruga Trija organizira KASTAFSKU LJETNU ŠKOLU INOVATIVNOSTI - višednevne radionice i edukacije za mlade od 15 do 24 godine na temu prezentacijskih vještina, poduzetništva za mlade i radionice izrade tradicionalnih proizvoda kulturne baštine. Kako se lijepo predstaviti, jasno komunicirati i biti konkurentan u 21. stoljeću, te učenje o osnovama financijske pismenosti vještine su koje danas predstavljaju osnovu razvoja djece i mladih na globalnom tržištu rada.

Ljetna škola inovativnosti provodi se u sklopu projekta “Mreža mladih poduzetnika i inovatora”, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Edukacije će se održati u Kastvu u prostorijama KASPI Poduzetničkog inkubatora i inoLAB Inovacijskog laboratorija od 26 do 28. kolovoza te u školi za strane jezike Kastav Euroway 17. i 24. rujna. Za sudionike programa bit će organiziran “sleepover” te dodatne online konzultacije.

BE GREAT WITH MONEY naziv je programa poduzetništva za mlade koji će voditi Dijana Ferković, autorica knjige “Novac - materino uputstvo za upotrebu” i magistrica ekonomskih znanosti. Mlade polaznike educirat će o stvarnoj vrijednosti novca i čemu isti služi te kako od malih nogu spretno i pametno graditi obilje u životu. Zašto štedjeti, kako ulagati i kada se zadužiti samo su jedne od tema koje će predavačica predstaviti polaznicima.

BE GREAT WITH YOURSELF naziv je programa prezentacijskih vještina i treninga javnog nastupa koji će voditi Maja Mahovlić, diplomirana novinarka s bogatim iskustvom rada u medijima i odnosima s javnošću. Mladi polaznici naučit će što je to asertivna komunikacija, govor tijela te kako se predstaviti javnosti i ostaviti pozitivan učinak na publiku. Komunikacijske i prezentacijske vještine neke od najvažnijih profesionalnih vještina koje se ne uče u školskom sustavu, a od izuzetno velikog su značaja za razvoj karijere učenika i studenata koji se pripremaju za prvi posao i tržište rada.

BE GREAT WITH TRADITION treći je dio programa radionica izrade tradicionalnih proizvoda kulturne baštine koji će se održati u prostorijama škole za strane jezike Kastav Euroway. Nakon uspješnog projekta The Never-ending story of Kastav i osposobljavanja mladih turističkih vodiča, koordinatorica udruge Trija Mirna Rubeša i dizajnerski duo Cipmann mladim će polaznicima ponuditi alate i mentorstvo u procesu izrade tradicionalnih suvenira u modernom obličju. Stručnjakinje Martina i Nina dugi niz godina rade copywriting i vizualne identitete, te će s velikim veseljem polaznike povesti na put od samog osmišljavanja poslovne ideje do krajnje izvedbe i prezentacije samog proizvoda - cilj ovog programa je osmisliti originalan suvenir s područja Kastva i okolice.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti OVDJE. Broj sudionika je ograničen.

Više sa portala poduckun.net ...