Koncertom na opatijskoj Ljetnoj pozornici Josipa Lisac nastavlja obilježavati 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"

Autor: Nikola Cvjetović 20.06.2024

Koncert će se održati u petak, 21. lipnja s početkom u 21 sat

Rijeka - Bogatu koncertnu sezonu na opatijskoj Ljetnoj pozornici veličanstvenim nastupom otvorit će jedinstvena hrvatska glazbena diva Josipa Lisac. Koncertom koji će se održati u petak, 21. lipnja s početkom u 21 sat, Josipa i u ovoj godini nastavlja obljetničku turneju kojom obilježava 50 godina od izlaska svog diskografskog debi izdanja "Dnevnik jedne ljubavi" nastalog u suradnji s Karlom Metikošem. Album koji je objavljen krajem veljače 1973. godine, ubrzo je stekao kultni status kod kritike i publike, slovi za jedan od najznačajnijih albuma ikad izdanih na ovim prostorima, a 2015. godine dobio je diskografsku nagradu Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe. Popularne pjesme „Ležaj od suza", „O jednoj mladosti", „Sreća", „Srela sam se s njim" u romantičnom ambijentu opatijske Ljetne pozornice na jednu će večer oživjeti najveću ljubavnu priču hrvatske glazbene scene, onu između Josipe i Karla, ali i onu neponovljive Josipe i njene vjerne publike.


„Veseli me da se jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva ponovo vraća u Opatiju gdje je zapravo i počela svoju glazbenu karijeru na poznatom Opatijskom festivalu davne 1968. godine. Ovaj koncert na Ljetnoj pozornici bit će divno glazbeno iskustvo, kao i svaki Josipin koncert," rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.


Ulaznice u rasponu od 30€ do 40€ (numerirano sjedenje) mogu se kupiti online na www.mojekarte.hr i na www.eventim.hr i ovlaštenim prodajnim mjestima oba sustava. Na dan koncerta, blagajne na ulazu u Ljetnu pozornicu bit će otvorene od 19:30 sati, a ulaz za publiku bit će otvoren od 20 sati.

Više sa portala poduckun.net ...