LIPANJ DONOSI ZABRANU RADOVA Iz grada Opatije poslali obavijest investitorima i izvođačima radova

Autor: Nikola Cvjetović 10.05.2022

radovi_promet_2022

Samo iznimno i temeljem izričitog pisanog odobrenja gradonačelnika radovi se mogu odobriti i to isključivo ako se radi o radovima koje kao hitne intervencije izvode komunalna društva u okviru svoje komunalne djelatnosti te o radovima od značaja za turizam i gospodarstvo odnosno o većim projektima od posebnog interesa.

Opatija - Iz grada Opatije obavještavaju sve investitore, odnosno izvođače radova, da temeljem Odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova, nastupa zabrana izvođenja građevinskih radova, koji se odnose na zemljane radove i izgradnju konstrukcije svih vrsta građevina, i to od 1. lipnja do 15. rujna 2022., za područje naselja Opatija, Ičići, Ika, Pobri i Oprić, od 15. lipnja do 15. rujna 2022., za područje naselja Dobreć i Poljane, u dane blagdana, te nedjeljama za područje naselja Mala Učka, Vela Učka i Veprinac.

Na navedenim područjima, u ranije označenom razdoblju i vremenu privremene zabrane izvođenja radova, Odlukom gradonačelnika isti se neće odobravati.

- Samo iznimno i temeljem izričitog pisanog odobrenja gradonačelnika radovi se mogu odobriti i to isključivo ako se radi o radovima koje kao hitne intervencije izvode komunalna društva u okviru svoje komunalne djelatnosti te o radovima od značaja za turizam i gospodarstvo odnosno o većim projektima od posebnog interesa. Zahtjevi za odobravanje radova koji se mogu odobriti za izvođenje (ranije u obavijesti izričito navedeni) moraju biti podnijeti najkasnije 15 dana prije dana na koji se zahtjev odnosi. Zahtjevi koji se ne odnose na izričito navedene radove neće se odobriti. Ukoliko podnositelj zahtjeva u roku od 5 radnih dana od dana zaprimanja zahtjeva ne zaprimi odobrenje za izvođenje radova, predmnjeva se kako izvođenje radova nije odobreno, poručili su iz grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...