Lipanj u Lovranu uz Dane črešanj, koncerte, izložbe i radionice i Tajne Lovrana

Autor: Marina Pauletić 01.06.2023

Foto: arhiva

No, osim tradicionalnog lipanjskog programa tu je i jedna novina. Od 15. lipnja pa sve do 15. rujna održavat će se besplatni program Tajne Lovrana.

Lovran – Lipanj u Lovranu donosi pregršt događanja u kojima će svatko zasigurno pronaći nešto za sebe. Ljetni program počinje nastupom Klape Baladur 4. lipnja u 19 sati na Trgu slobode. Nastavlja se 5. lipnja Bajkaonicom u organizaciji lovranskog ogranka DND-a Opatija i to u Galerija „Laurus“ s početkom u 19 sati. Istoga dana u 19 sati u Kinu „Sloboda“ održat će se pretpremijera školskog mjuzikla „U modroj uvali“. Nastupat će mali zbor „Lovranske črešnjice“ i dramsko-recitatorska skupina OŠ „Viktor Car Emin“, dok će se premijera održati dan kasnije, 6. lipnja na istome mjestu i u isto vrijeme.

Plesni Art Laboratorij & Dječji vrtić Opatija 7. lipnja na lovranskome mulu održavaju plesnu radionicu s početkom u 10 sati, dok 9. lipnja nastupa u Caffe baru ChocoRum, odnosno na Trgu sv. Jurja nastupa Dellboys Duo u 21 sat.

Foto: arhiva

Nadaleko poznati Dani črešanj va Lovrane održat će se 10. lipnja na Trgu slobode Lovran s početkom u 10 sati ujutro, a pripremljena će biti i 10-metarska štrudla od trešanja.

Program se nastavlja 12. lipnja još jednom Bajkaonicom DND-a Opatija, ogranak Lovran, također u Galeriji „Laurus“ s početkom u 17 sati. Istoga dana u 19 sati u Kinu „Sloboda“ koncert će održati polaznici umjetničke škole „Matka Brajše Rašana“ Labin, ogranak Lovran. Ivana Eterović predstavit će 15. lipnja svoju knjigu „Glagoljica u Lovranu“ u Galeriji „Lovranski guc“ s početkom u 18 sati, dok će u 19 sati svoju izložbu „Ljetopis“ otvoriti Saša Jantolek u Galeriji „Laurus“.

Dan kasnije, 16. lipnja održat će se kreativna radionica „Kreiraj i doniraj“ u Galeriji „Laurus“ s početkom u 18 sati. Istoga će dana započeti i 14. regata tradicijskih barki na jedra Nino Gašparinić, koja će se nastaviti na 17. lipanj. Regata se održava na Lovranskom Mandraću i u akvatoriju Lovrana, dok je organizatoru udruga „Naš Lovran – Lovrana Nostra“.

Foto: arhiva

Toga dana, 17. lipnja na Lovranskom Mandraću bit će moguće pogledati izložbu „Stare fotografije lovranskog Mandraća“, koju također organizira udruga „Naš Lovran – Lovrana Nostra“. U večernjim satima, točnije u 19 sati svoju će slikovnicu „Đir po Kvarnere“ u Galeriji „Laurus“ predstaviti Sanja Albaneže, dok će u 20 sati sedmu godišnjicu postojanja proslaviti Cipera Beach Bar.

Foto: arhiva

Nicolas Kurelić koncert će održati 21. lipnja na Trgu slobode Lovran s početkom u 20 sati. Izložba „Trojica u Kuli“ fotografa Zdravka Kopasa, Sterle Federika i Dražena Šokčevića održat će se u Galeriji Kula 23. lipnja u 19:30 sati uz Retro Music Session by DJ Vedran. Dan kasnije, 24. lipnja Matica slovačka na Trgu sv. Ivana s početkom u 17 sati organizira Dane slovačke kulture, dok će se na istome mjestu samo 27. lipnja s početkom u 19 sati održati koncert Malog orkestra Puhačkog orkestra Lovran. Djeca će na svoje doći 28. lipnja kada umjetnički „Teatar Oz“ stiže na Trg sv. Ivana s dječjom predstavom „Teatrino u gostima“. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

Foto: arhiva

Posljednji dan lipanjskoj programa je 30. lipanj kada će se na brojnim mjestima održavati koncerti. Na Trgu sv. Ivana u 20 sati nastupit će Serenade Ensemble Muggia s koncertom barokne glazbe, Dominik Heštera nastupit će u Cipera Beach baru također u 20 sati, slijedi živa glazba Sunset music u Caffe baru Sunrise u 20:30 sati te Dellboys Duo na Trgu sv. Jurja u 21 sat.

No, osim tradicionalnog lipanjskog programa tu je i jedna novina. Od 15. lipnja pa sve do 15. rujna održavat će se besplatni program Tajne Lovrana u kojemu će osim brojnih gostiju, moći uživati i stanovnici Lovrana. Radi se o jogi uz more, odnosno na Gradskom kupalištu Kvarner koja će se održavati svakog ponedjeljak i srijede od 7 do 8:15 sati uz voditeljicu Blanku (Nenu) Matasović, zatim jedrenju tradicijskim barkama koje će se održavati svake srijede od 19 do 21 sat, vođenju po starom gradu koje će se održavati svakog četvrtka od 10 do 11 sati te besplatnom razgledu crkve Sv. Jurja svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat.

Više sa portala poduckun.net ...