Ljetne večeri u Klani i ove godine nude bogat program

Autor: Marina Pauletić 20.06.2023

Foto: arhiva

Nakon Svjetskog dana glazbe uslijedit će promocija knjige putopisa Damira Šanteka „Gdje misli nestaju“.

Klana - Ljetne večeri u Klani i ove godine počinju tradicionalno 21. lipnja u 19 sati, na Svjetski dan glazbe, kada u suradnji s riječkom podružnicom Hrvatske glazbene unije na Gradinu dolazi mladi gitaristički virtuoz Frano Živković, i traju do sredine kolovoza odnosno završavaju 15. kolovoza predstavom Zijaha Sokolovića „Lijevo desno glumac“ nakon drugog izdanja Klana Unplugged Festa 12. kolovoza koji će ove godine okupiti mlade glazbene nade iz Klane pod nazivom Raspad sistema, Blu Kanu (odnosno duo Gorana Rubeše i Damira Tomića) te Sandra Bastiančića.

Nakon Svjetskog dana glazbe uslijedit će promocija knjige putopisa Damira Šanteka „Gdje misli nestaju“, 24. lipnja u 20:30 sati. Klana kao planinarski kraj odlična je destinacija za promociju knjige putopisa planinara Šanteka, a to će biti i prilika za otvorenje i promociju pješačkog puta od crkve sv. Jerolima do Gradine, dionice koja je dio Klanjskog planinarskog puta.

Foto: arhiva

Za klapski glazbeni dio bit će zadužena klapa Tramuntana koja nastupa 7. srpnja u 21 sat. Zanimljiv će biti i koncert Jose Butorca i Mladena Žmaka 4. kolovoza, zbog činjenice da se ovom duu na pozornici planiraju pridružiti članovi klanjskog pjevačkog zbora Matko Laginja. Teatar Gavran je više puta gostovao na klanjskoj Gradini, a ove godine dolazi 21. srpnja s predstavom „Bit će sve u redu“. Program pjesničke večeri pod nazivom „Naši Klani“ organizira Društvo za povjesnicu Klana 27. lipnja, a 14. srpnja u sklopu Jerry Ricks Blues Festivala u Klani nastupa Jed Becker's Group.

Ulaz na sve programe je slobodan. Općina Klana kao glavni organizator realizira ih u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Turističkom zajednicom Grada Kastva.

Više sa portala poduckun.net ...