[VIDEO] Ljetno na Ljetnoj 2023 - David Garrett, virtuoz na violini, uputio publici simpatičan poziv na koncert u Opatiji 13. kolovoza

Autor: Nikola Cvjetović 29.06.2023


Opatija - Uoči koncerta koji će u sklopu turneje Iconic održati na opatijskoj Ljetnoj pozornici 13.08.2023. vrhunski violinist David Garrett uputio je svojoj publici u Hrvatskoj video poziv:

Ovaj proslavljeni i nagrađivani virtuoz na violini veseli se ponovnom dolasku u Hrvatsku i obećaje pravi glazbeni spektakl pod vedrim nebom, koji će opatijska publika sigurno dugo pamtiti! „Najbrži violinist na svijetu“, „moderni Paganini“, „vražji violinist“, „čudo od djeteta“… samo su neki od nadimaka tog suvremenog klasičnog i crossover violiniste koji će po treći put posjetiti Hrvatsku, te Star produkcija i Festival Opatija i s ponosom najavljuju njegov treći posjet Hrvatskoj, 13. kolovoza 2023., upravo u Opatiji, u prekrasnom ambijentu Ljetne pozornice.

VIDEO

Inače, David Garrett je počeo svirati violinu u dobi od četiri godine, a u dobi od samo deset godina imao je svoj prvi nastup. Nakon njegove uspješne turneje 2022. “Alive - my soundtrack” sa 32 koncerta u 11 zemalja, David Garrett otvara novu stranicu s ICONIC turnejom. Hvaljen kao pionir modernog crossover trenda, kao i zbog virtuoznog sviranja, David Garrett jednako je uspješan u izvođenju najsloženijih klasičnih skladbi s vodećim svjetskim dirigentima i orkestrima, kao i stadionskih rock hitova kojima najviše privlači publiku. U Opatiji će predstaviti svoj novi klasični album ICONIC inspiriran legendarnim violinistima čije su melodije oduševljavale Garretta otkada je bio dijete, pa će tako na ovoj turneji po prvi puta izvoditi program u trio formaciji, u pratnji gitare i bas gitare. Glazba Bacha, Dvořáka, Glucka, Kreislera, Mendelssohna, Schumanna i dr. može se na albumu ICONIC čuti u novim aranžmanima za violinu, gitaru i orkestar (Franck van der Heijden i David Garret).

VIDEO

Skladbama na ICONIC albumu David Garrett evocira zlatnu eru violinskih virtuoza, kada suizvođači poput Zina Francescattija, Arthura Grumiauxa, Jasche Heifetza, Fritza Kreislera i Yehudija Menuhina oduševljavali publiku svojim minijaturama.

Ulaznice za ovaj događaj koji se ne propušta mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, kao i online na www.eventim.hr, te u uredu Festivala Opatija, na Ljetnoj pozornici.

Više sa portala poduckun.net ...