Matuljski načelnik Kinkela: Od 31. ožujka više neće naplaćivati parking u garaži i do daljnjeg će biti besplatan

Autor: Nikola Cvjetović 22.02.2024

- Poslušali smo stanovnike, obrtnike, poduzetnike i vjerujemo da će ova odluka donijeti puno pozitivnih promjena u svakodnevicu centra Matulja. Ovakva odluka ne odgovara koncesionaru, ali smatram da je ona trenutno u najboljem interesu naših stanovnika, istaknuo je Kinkela.

Matulji - Nakon što je tvrtka Came Adriatic prekjučer objavila da više neće produljivati koncesiju za parking u matuljskoj garaži i pritom kao glavnog krivca apostrofirala Općinu Matulji, danas se javnosti obratio matuljski načelnik Vedran Kinkela čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vedran Kinekla

- Kao što sam i najavio nakon što sam postao načelnik, jedan od prvih razgovora bio mi je s koncesionarom garaže u sklopu školske sportske dvorane u Matuljima, trgovačkim društvom CAME Adriatic d.o.o. iz Kastva, kako bih pokušao za stanovnike Općine Matulji, ali i sve one koji dolaze u centar mjesta omogućiti povoljnije uvjete parkiranja od onih koji su određeni ugovorom o koncesiji. Podsjećam da sam tu situaciju „naslijedio“ budući da je spomenuti ugovor zaključen između Općine Matulji i spomenutog koncesionara nekoliko mjeseci prije početka mog mandata. Međutim, ni nakon nekoliko sastanaka s druge strane nisam naišao na razumijevanje. Odlučio sam da se istekom koncesije, od 31. ožujka više neće naplaćivati parking u garaži i do daljnjeg će biti besplatan. Poslušali smo stanovnike, obrtnike, poduzetnike i vjerujemo da će ova odluka donijeti puno pozitivnih promjena u svakodnevicu centra Matulja. Ovakva odluka ne odgovara koncesionaru, ali smatram da je ona trenutno u najboljem interesu naših stanovnika. Također, s obzirom na pojedine medijske istupe, ističemo da je održavanje čistoće i rješavanje problema i situacija koji su se dogodili u garaži sukladno odredbama ugovora o koncesiji bila isključivo obveza koncesionara, a ne Općine Matulji. Također, na koncesionaru je da prostor istekom koncesije vrati u posjed Općini Matulji u stanju u kojem se on nalazio u trenutku primopredaje. Kućni red u garaži bit će u našoj nadležnosti od 31. ožujka i spremni smo donijeti nove odluke kako bi spriječili eventualne „zlouporabe“ tog javnog prostora i stvorili pravila koja će odgovarati onim stvarnim korisnicima parkinga, istaknuo je Kinkela.

Transparent tvrtke Came Adriatic istaknut na ulazu u matuljsku garažu
Više sa portala poduckun.net ...