MIK 2023. – počinje prodaja ulaznica za festivalsku večer u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 31.05.2023

Foto: arhiva

Ukupno 54 izvođača predstavit će uživo 18 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra i pratećih vokala.

Rijeka - U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a organizator i cijela produkcijska ekipa, kao i sudionici mikovske karavane, jedva čekaju krenuti put mikovskih pozornica. Podsjetimo, ove će godine mikovska karavana krenuti iz Opatije (koja je domaćin zajedno s Kastvom) 19. lipnja, zatim će zapjevati u Rijeci 20. lipnja, po prvi put će festivalsku karavanu ugostiti Barban (koji dijeli domaćinstvo s Ližnjanom, Marčanom i Svetvinčnentom) i to 21. lipnja, a potom će MIK put Krka (koji dijeli domaćinstvo s Puntom i Malinskom) te održati generalnu probu 23. lipnja, a velika završna večer festivala održat će se u Krku na Trgu glagoljaša, 24. lipnja s početkom u 21 sat.

Ukupno 54 izvođača predstavit će uživo 18 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra i pratećih vokala, a za vjerovati je da će nove skladbe zasigurno će naći put do publike, koja će tradicionalno u svakom gradu, putem glasačkih listića, odabrati najdraže. Zbrojem glasova/bodova sva četiri festivalska grada dobit ćemo najuspješnije, a tradicionalno će se dodijeliti i nagrade struke kao i pokrovitelja.

Foto: arhiva

Kako smo već napomenuli, festivalska večer u Rijeci održat će se 20. lipnja, a od četvrtka, 1. lipnja započinje prodaja ulaznica za ovu posebnu večer na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji...). Cijena ulaznice iznosi 9 € .

Prema svim najavama, očekuje nas još jedan sjajan MIK koji će i ove godine biti spoj različitih glazbenih izričaja, različitih generacija izvođača, ali uvijek s istim ciljem – očuvanjem melosa, dijalekta, baštine i tradicije.

Više sa portala poduckun.net ...