Mladež HDZ Matulji organizirala božićnu humanitarnu akciju i darivala štićenike Dječjeg doma u Lovranu

Autor: Nikola Cvjetović 20.12.2023

- Kao nekadašnji volonter dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“, suosjećam i dijelim zabrinutost djelatnika u vidu ovakvog načina pružanja smještaja, s obzirom na to da broj štićenika iz godine u godinu raste, a kapaciteti su isti, napomenula je Galetić Sabo.

Lovran - Danas je održana primopredaja donacije u Centru za pružanje usluga zajednici "Ivana Brlić Mažuranić", u okviru božićne humanitarne akcije koju je organizirala Mladež HDZ Matulji. Ovaj čin solidarnosti odražava angažman mladeži – koji su vlastitim financijskim sredstvima i izradom i prodajom božićnih ukrasa osigurali donacije. Istaknuti članovi mladeži HDZ Matulji, Marinela Galetić Sabo i Tomi Bratić, susreli su se s ravnateljicom Suzanom Mavrinac i obavili primopredaju donacije.

Centar za pružanje usluga u zajednici "Ivana Brlić Mažuranić", dom je za nezbrinutu djecu, a donacije koje su danas zaprimljene uvelike će doprinijeti poboljšanju kvalitete života štićenika doma. Mladež HDZ Matulji pokazala je svoju predanost društveno odgovornim djelovanjem, prepoznajući važnost podrške u lokalnoj zajednici.

Marinela Galetić Sabo, jedna od ključnih figura inicijative i koordinator akcije, istaknula je važnost suradnje između političkih organizacija i civilnog društva.

- Ova donacija simbolizira zajedništvo i brigu za one kojima je podrška najpotrebnija. Zahvalni smo na dosadašnjoj suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici „Ivana Brlić Mažuranić“. Radujemo se i budućoj suradnji, i nadamo se da će se ubuduće više osluškivati konkretne potrebe ovoga sektora u smislu promjena u zakonodavstvu. Kao nekadašnji volonter dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“, suosjećam i dijelim zabrinutost djelatnika u vidu ovakvog načina pružanja smještaja, s obzirom na to da broj štićenika iz godine u godinu raste, a kapaciteti su isti, poručila je Galetić Sabo.

Tomi Bratić, također angažiran u ovom humanitarnom naporu, naglasio je kako je važno poticati mlade na aktivno sudjelovanje u zajednici te podržati institucije koje pružaju podršku onima u potrebi.

- Zadovoljstvo mi je i čast sudjelovati u ovakvim humanitarnim akcijama s mojim kolegama iz Mladeži te pomoći svojim angažmanom najranjivijim, ali i najvažnijim članovima našeg društva, a to su djeca. Ona su naša budućnost, na nama je da im uljepšamo sadašnjost, dodao je Bratić.

Donacija Mladeži HDZ Matulji nije samo materijalna podrška, već i snažna poruka zajedništva i brige za najranjivije članove lokalne zajednice.

Više sa portala poduckun.net ...