Možemo u 8. izbornoj jedinici predvodi Dušica Radojčić

Autor: Sanja Tumara 27.03.2024

Radojčić je dugogodišnja aktivistica iz Pule, dok listu platforme Možemo za 7. IJ predvodi profesorica i kulturna aktivistica Draženka Polović iz Karlovca.

Rijeka – Dušica Radojčić iz Pule bit će nositeljica liste platforme Možemo za 8. izbornu jedinicu, objavila je danas politička platforma Možemo.

„Kroz kampanju ćemo predstaviti novu perspektivu za Istru, Kvarner i Rijeku, perspektivu diverzificirane ekonomije, ulaganja u ljude i zaustavljanja odljeva mladih s našeg područja kroz jasne mjere u području reindustrijalizacije, stambene politike, razvoj socijalnih usluga u zajednici i osiguranje održivosti prostora, obale i drugih prirodnih resursa”, istaknula je Radojčić, članica Gradskog vijeća Grada Pule, dugogodišnja aktivistica, voditeljica lokalne grupe Pula i koordinatorica za područje Istre i Rijeke.

Listu za sedmu izbornu jedinicu vodit će profesorica, kulturna aktivistica i diplomirana komparatistica i filozofkinja Draženka Polović iz Karlovca:
„Riječ je o regiji s velikim potencijalima koja je od rata sustavno zanemarivana od strane dosadašnjih vlasti. Zato će naš fokus biti na komuniciranju programskih prioriteta usmjerenih na ljude i dizanje kvalitete života: od naših penzionera i plana za reformu mirovinskog sustava do naših najmlađih. Posebno važno nam je naglasiti ulaganje u željezničku povezanost regije i kroz najavljenu brzu prugu Rijeka-Zagreb ali isto tako i ulaganja u prigradske željeznice oko postojećih čvorišta. Također, želim naglasiti i ulaganja u poljoprivredu i naše OPG-ovce kojima ćemo osigurati pristup tržištu bez prekupaca“, kazala je Polović.
Zanimljivo je naglasiti da žene predvode čak osam od ukupno 11 izbornih lista ove platforme.

Više sa portala poduckun.net ...