Na međunarodnom kongresu UNWTO-a Kvarner istaknut kao vodeća hrvatska regija u zdravstvenom turizmu

Autor: Marina Pauletić 15.11.2023

Foto: ilustracija

Peršić Živadinov je na kongresu bila sudionica panela na kojem je bilo riječi o kretanju potražnje i ponude termalnog turizma.

Nancy - Turistička zajednica Kvarnera je na poziv Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda i udruge European Historic Thermal Towns Association sudjelovala na ovogodišnjem kongresu u francuskom Nancyju, gdje je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera, predstavila rad na brendiranju kvarnerske destinacije u segmentu zdravstvenog turizma i viziju razvoja i upravljanja turističkim razvojem regije.

Peršić Živadinov je na kongresu bila sudionica panela na kojem je bilo riječi o kretanju potražnje i ponude termalnog turizma, što je bila idealna prilika za predstaviti Kvarner kao vodeću hrvatsku regiju u zdravstvenom turizmu i kolijevku turističkog razvoja Hrvatske upravo zahvaljujući klimatskim i lječilišnim blagodatima regije.

„Zajedno s renomiranim europskim stručnjacima iz domene zdravstvenog turizma razmijenili smo mišljenja oko brendiranja destinacije i otvorili temu kako stvoriti temeljne alate za prikupljanje podataka o zdravstvenom turizmu na razini Europe. Iznimno sam ponosna što je direktor UNWTO-a prilikom otvorenja kongresa predstavio Turističku zajednicu Kvarnera kao pionira u načinu brendiranja zdravstvenog turizma te kao primjer dobre prakse u svjetskim okvirima. To je dokaz da smo na pravom putu, veliko priznanje i svakako poticaj za daljnji rad“, rekla je direktorica TZ-a Kvarnera koja je uz ugledne europske stručnjake poput Claude-Eugène Bouviera iz Europskog udruženja lječilišta te Stefana Szirucseka, predsjednika Austrijskog udruženja lječilišta, raspravljala o ovoj aktualnoj temi.

Na kongresu je sudjelovao i Ion Vilcu, direktor UNWTO-a za sekciju pridruženih članova, koji je na svečanom otvorenju kongresa i osobno čestitao TZ-u Kvarnera na angažiranosti i aktivnom doprinosu u razvoju zdravstvenog turizma na međunarodnoj razini.

Inače, ovaj je kongres organizirala EHTTA uz potporu UNWTO-a i Vijeća Europe (Council of Europe).

Više sa portala poduckun.net ...