[VIDEO] Najavljena manifestacija „Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat“

Autor: Marina Pauletić 12.04.2024

Amfiteatar je danas nezaobilazno mjesto za kulturna zbivanja u kojem i publika i izvođači uživaju.

Matulji - Manifestacija „Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat“ održava se u Matuljima od 1995. godine. Do izgradnje Amfiteatra, 2016. godine, predstave, kino projekcije, koncerti i druga zabavna, kulturna i sportska događanja održavala su se na Trgu ispred općine, na gornjem igralištu i ispred Hangara.

Amfiteatar je danas nezaobilazno mjesto za kulturna zbivanja u kojem i publika i izvođači uživaju, a Tramontana, vjetar po kojem smo posebni, svakoj izvedbi u Amfitetaru daje poseban dašak. Dašak toliko potrebne ljetne svježine, ali i dašak ugode koja garantira „guštanje“ u priredbama u samom centru Matulja.
„Guštanje“ će početi već 8. lipnja sa svečanostima povodom 120 godina rođenja Drage Gerevaisa – „Na šterne“ i to 8. lipnaj u 20 sati u Lipi, 15. lipnja na Škrapnoj i 29. lipnja na Kaliće u Rukavcu.

Lipanj nastavljamo u dječjem tonu, pa će se moći čuti učenike glazbenog odijela pri OŠ. „M. Brozović“ Kastav koji pohađaju škole na području općine Matulji, kao i vidjeti što su učenici škole Matulji pripremili za svoju završnu priredbu.

Slijedi koncert KUD-a Učka iz Matulja „Zakantajmo, zatancajmo, kako su nas vadili“ i koncert „30 let duše“ Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš, koja se nakon pet godina odstupanja sa scene upravo u Matuljima ponovno javlja svojoj publici koja je tako željno iščekuje.

Srpanj počinjemo nagrađenom predstavom „Kronika seoske ljubavi“ Teatra Rugantino, a svakog tjedna, sve do 24. kolovoza u Matuljskom Amfiteatru biti će zabavno i za svakoga ponešto: Koncert Udruge Domoljub 1909. iz Rukavca, koncert Maura Staraja i La Bande i njegovih gostiju, predstava „Sex i glad“ Tarika Filipovića, koncert klape Skalin, Večer Udruge umirovljenika, koncert grupe Detour, Goran Vinčić - Vinča Show, a posebno nas veseli „Party lokalnih okusa“ 2. kolovoza, kada će se uz Night Express moći konzumirati same „dobrice“ naše općine. Vrhunac događanja koncert je zbora Perpetuum Jazzile i to 11. kolovoza.

Na Štacijonu će se održati Jerry Ricks Blues Festival i to 16. srpnja, a na šetalištu ispred škole biti će i koncert „Mački pod Učkun“ (Zvjezdan Ružić, Vedran Ružić, Spartaco Črnjarić, Franjo Črnjarić, Duško Jeličić Dule…).

Na krovu dvorane, od 20. do 22. srpnja očekuju vas odlični filmovi History film festivala.

Općina Matulji i Turistička zajednica općine Matulji vesele se ljetu i priredbama, te vremenu koje ćemo provesti zajedno i planirati nove događaje.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...