Nova sezona, nova avantura u Foliotu – centru za djecu i mlade Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 19.09.2023

U Foliotu djeca mogu učiti strane jezike poput engleskog, talijanskog, a od ove godine i francuskog, s iskusnim profesoricama, a sve kroz igru, pokret, glazbu, čak i glumu.

Matulji - Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji neprofitna je udruga koja djeluje već 15 godina na području Općine Matulji te provodi razne edukativne i kreativne programe. Nakon ljeta ispunjenog kampovima za djecu, planiranjem aktivnosti, iz Foliota s radošću pozivaju na upise u novu sezonu redovnih aktivnosti.


Tako u Foliotu djeca mogu učiti strane jezike poput engleskog, talijanskog, a od ove godine i francuskog, s iskusnim profesoricama, a sve kroz igru, pokret, glazbu, čak i glumu. Gluma se može i dodatno usavršavati na dramskim radionicama za djecu koje vodi dramska pedagoginja Nikolina Hrga, ujedno i voditeljica udruge. „Naše su dramske radionice prilika djeci da se oslobode, da probude svoju zaigranost, razviju samopouzdanje i osvijeste vlastitu slobodu“, istaknula je. U Foliotu posebnu pažnju pridaju i kreativnosti, kao i umjetnosti, pa se na likovnim radionicama djeca uče umjetnički izražavati u opuštenom okruženju i najčešće uz korištenje održivih materijala. Dokaz da u Foliotu uvijek kuhaju nešto novo je i novoosmišljena glazbeno-likovna radionica „Mala čuda“ na kojoj će djeca moći razvijati svoj glas kroz glasovne vježbice, unaprijediti svoj kreativni izričaj kroz izradu i ukrašavanje instrumenata te osmišljavati pjesmice i upoznati rimu. Učenje i usavršavanje koreografija i osjećaja za ritam, vježbi zagrijavanja i razgibavanja, razvijanje osjećaja za scenski nastup, sve se to može dobiti na Foliotovim radionicama plesa koje vode trenerice plesnog studija. Također, posebnu pažnju žele dati i povezivanju tijela, uma i duha kroz satove joge za odrasle, koji će se održavati u jutarnjim i popodnevnim satima, pa se uz jogu možete razbuditi ili pripremiti za počinak.

Foliot se nalazi u samom centru Matulja, na adresi Trg Maršala Tita 12 u ugodnom i osvijetljenom prostoru. Na njihove se aktivnosti možete prijaviti e-mailom na: udruga.foliot@gmail.com ili na broj 099 754 0779, kao i postaviti sva dodatna pitanja.

Više sa portala poduckun.net ...