Obilježavanje Dana sjećanja u Opatiji i Lovranu

Autor: Marina Pauletić 16.11.2023

Foto: arhiva

U subotu obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Opatija/Lovran – Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu, 18. studenog u 18,00 sati ispred opatijske tržnice bit će održana komemoracija za sve stradale u Domovinskom ratu u organizaciji UDVDR-a, ogranak Opatija.

Organizatori pozivaju sve građane na sudjelovanje na komemoraciji i odavanje počasti poginulim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata paljenjem svijeća.

U petak, 17. studenog u 9,00 sati izaslanstvo Grada Opatije položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, u 9,20 na Centralnom križu na groblju u Opatiji te u 9,50 kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom.

Obilježavanje Dana sjećanja održat će se i u Lovranu u organizaciji Općine Lovran i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Lovran, i to u Parku branitelja Domovinskog rata na Trgu slobode u Lovranu, 18. studenog s početkom u 17:00 sati.

U protokolarnom djelu zapalit će se svijeće na spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata. Tradicionalno će obilježavanju prisustvovati i članovi lovranske Armade, koji će na svoj prepoznatljiv način obilježiti ovo sjećanje na sve žrtve.

Više sa portala poduckun.net ...