Obilježavanje rođendana Parka prirode Učka i Centra za posjetitelje Poklon ove subote

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2022

- Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna prijava, a prijave su otvorene do popunjenja raspoloživih mjesta, poručili su organizatori.

Učka - U subotu, 21. svibnja, do 10 sati obilježit će se 23. rođendan Parka prirode Učka i 1. rođendan Centra za posjetitelje Poklon.

- Ulaznice za interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon bit će snižene 50%, a tijekom dana bit će organizirana tri stručna vodstva. Istovremeno, u jamama Rašpor i Pricejak održat će se akcije čišćenja speleoloških objekata, u organizaciji Speleološkog kluba Ozren Lukić, inicijative Čisto podzemlje i Javne ustanove Park prirode Učka. Tim povodom, za javnost smo organizirali dva predavanja, u konferencijskoj dvorani CZP Poklon, na kojem će se govoriti o speleologiji, ugroženosti podzemlja, problemima i prilikama za rješavanje problema otpada u špiljama i jamama. Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna prijava, a prijave su otvorene do popunjenja raspoloživih mjesta, poručili su organizatori.

Prijave za program moguće su na: https://forms.gle/mVkDzyGym65DMmpd6 ili na dkramaric@pp-ucka.hr

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je za individualno posjećivanje od 9 do 12 sati, od 13 do 14 , od 15 do 16 sati te od 17 do 19 sati. Snižene cijene ulaznica vrijede i za individualne posjetitelje.

Program:
10.00 - 10.30 Predavanje "Upoznajmo svijet speleologije", Andrea Deklić, mag.geog. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)
10:45 - 11.30 Predavanje "Inicijativa Čisto podzemlje", Damir Janton, mag.educ. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)
12.00 - 13:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon
14:00 - 15:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon
16:00 - 17:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon

Više sa portala poduckun.net ...