Održan izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite @ Opatija

Autor: Nikola Cvjetović 22.07.2023

Oštećeno je više motornih vozila te nekretnina uslijed vjetroizvala stabala, na nekoliko krovišta na privatnim zgradama detektirana su manja oštećenja, a stradala je i komunalna infrastruktura

Opatija - Nakon jučerašnjeg nevremena koje je u poslijepodnevnim satima kratko, ali vrlo intenzivno, zahvatilo Kvarner i Opatiju, danas je u uredu gradonačelnika održan izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Opatije.

Na sastanku su izvješće o poduzetim mjerama vezanim uz sanaciju posljedica podnijeli predstavnici vatrogasaca, policije i komunalnih tvrtki. Oštećeno je više motornih vozila te nekretnina uslijed vjetroizvala stabala, na nekoliko krovišta na privatnim zgradama detektirana su manja oštećenja, a stradala je i komunalna infrastruktura (javna rasvjeta, odbojnici i ograde i sl.).

- Ustanovljena su i brojna oštećenja elektroenergetske mreže. Operativne snage civilne zaštite po utvrđenim prioritetima otklanjaju prepreke, oštećenja te vrše popravke komunalne i ostale infrastrukture. U kontaktu s ostalim pružateljima javnih usluga (HEP d.d. i dr.) utvrđeno je kako su i te operativne snage već raspoređene na teren te rade na otklonu oštećenja elektroenergetske mreže, a prijavu HEP-u d.d. građani mogu izvršiti u info centar na broj telefona 0800 300 412. Molimo građane za strpljenje do otklona svih nedostataka. Ponavljamo i dežurni broj komunalnog redarstva Grada Opatije 099/392 3271 putem kojeg građani mogu prijaviti negativne posljedice nastale uslijed nepovoljnih vremenskih prilika. Tema sastanka bila je i analiza spremnosti za reakciju u slučaju ponavljanja nepogodnih vremenskih prilika. Gradonačelnik i ovom prilikom zahvaljuje službama koje su u brzom roku uspostavile normalno funkcioniranje grada, kao i svim građanima koji su samoinicijativno pritekli u pomoć, poručili su iz grada.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...