Održivost poduzetništva u turizmu: Panel rasprava "Poduzetničke ćakule" na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.10.2022

Posebnost ovoga panela jest da će se po prvi put Poduzetničke Ćakule Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia održati u suradnji s gostujućim partnerom na tri panel – rasprave, odnosno na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Opatija - “Održivost poduzetništva u turizmu” tema je prve zajedničke panel rasprave Hubbazije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a koja će se održati ove srijede, 26. listopada, s početkom u 9 sati u Dvorani Kvarner – B2 na 2. katu Fakulteta. Posebnost ovoga panela jest da će se po prvi put Poduzetničke Ćakule Grada Opatije i Centra za inovacije u turizmu Hubbazia održati u suradnji s gostujućim partnerom na tri panel – rasprave, odnosno na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

O cijelom rasponu pojma održivosti i njegove povezanosti s poduzetništvom i turizmom govorit će troje panelista koji pristižu iz različitih smjerova koje tema obuhvaća:

- dr.sc. Ines Milohnić, redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, između ostalog i nositeljica kolegija Poduzetnički menadžment održivog razvoja na poslijediplomskom doktorskom studiju “Menadžment održivog razvoja”

- Nedjeljko Pinezić na panelu će govoriti kao, između ostaloga, dugogodišnji savjetnik - trener u projektima razvoja održivog turizma UNDP-a i USAID - a, u zemljama Zapadnog Balkana

- mag. oecol., Virna Klarić, predsjednica Udruge Eko Liburnia čija je filozofija djelovanja usmjerena na održivost tradicije, prirodnih vrijednosti i socijalno prihvatljivih gospodarskih djelatnosti za lokalnu zajednicu.

Da održivost znači i opstanak za budućnost, vjerujemo, nije potrebno posebno naglašavati, no kako se ona sve može ostvariti u našoj konkretnoj lokalnoj zajednici kojoj pripadamo kao građani - pojedinci, kako kroz turističku destinaciju koju gradimo, a kako održivost smijemo koristiti i kao društvo poduzetnika, čut ćemo upravo na ovoj panel raspravi koju će moderirati HRT-ova radijska voditeljica Vedrana Lisica.

Više sa portala poduckun.net ...