Opatija je u veljači raj za zaljubljene: Grad osvaja neodoljivom romantičnom atmosferom

Autor: Ivana Grabar 02.02.2022

Proglašena jednom od najromantičnijih destinacija u Europi i uvrštena među 15 najromantičnijih ideja za putovanje za parove u svijetu, Opatija i ove godine romantičnom atmosferom, prigodnim uređenjem i posebnim ponudama dočekuje zaljubljene.

Opatija - Mjesec zaljubljenih, veljaču, Opatija dočekuje u svom najromantičnijem izdanju. Valentinovo će se u gradu koji je svrstan među najbolje svjetske destinacije za parove proslaviti uz prigodno uređene parkove i obalno šetalište ukrašeno srcima i ljubavnim porukama na brojnim jezicima, atraktivnim koncertima i zanimljivim scenskim programima. Naravno, i onime što Opatija uvijek nudi: vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima, prekrasnim šetnicama koje pozivaju na duge boravke na otvorenom te nenadmašnom spoju mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave...

Opatiju je popularni portal Trips To Discover, s više od 1,6 milijuna pratitelja iz cijelog svijeta, uvrstio na popis 15 ideja za romantično putovanje za Valentinovo 2022. godine. Tako je potvrđena titula koju je Opatija dobila prošle godine, kada su je portal Best European Destinations i Forbes proglasili jednom od najromantičnijih europskih destinacija. Prekrasni gradski parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i tople opatijske večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje. Ta će atmosfera posebno doći do izražaja od 1. do 28. veljače, jer Turistička zajednica grada Opatije naglasila ju je prigodnim dekoracijama, romantičnim ukrasima i lijepim porukama punim ljubavi. Bit će to prava inspiracija parovima koji veljaču provedu u gradu čija je turistička tradicija izgrađena upravo zahvaljujući ljubavi Iginia Scarpe koji je svojoj supruzi Angiolini posvetio raskošno zdanje u središnjem gradskom parku i tako pokrenuo turistički razvoj Opatije.

Posebne ponude za zaljubljene u veljači su pripremili opatijski hotelijeri, ugostitelji i restorani s biranim gastronomskim delicijama, kao i wellness centri koji su osmislili idealne tretmane za parove. Romantični ugođaj u gradu upotpunit će glazba, jer 19. veljače u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ održava se Dora, a 12. veljače u centru Gervais ljubavne će stihove iz popularnih pjesama „Sve u meni se budi“, „Vojnik ljubavi“, „Divlji vjetre“ i najnovijeg hita „Kad ljubav“ otpjevati Damir Kedžo. Gradski kulturni centar nudi zanimljiv program i ljubiteljima scenske umjetnosti, jer u Gervaisu gostuje Teatar Exit s predstavama „Fešta“ 4. veljače, „Kako misliš mene nema?“ 17. veljače te „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ 25. veljače.

- Ljubav je „lajtmotiv“ veljače, ali i cijele povijesti Opatije, zbog toga naš grad uvijek ima posebnu, romantičnu atmosferu i spada među najtraženije destinacije za vjenčanja i putovanja u dvoje. Za Valentinovo, tu atmosferu posebno naglašavamo i potičemo dekoracijama, uređenjem, rasvjetom, glazbom, ali i posebnim ponudama zbog kojih veljača u Opatiji znači idealni odmor za zaljubljene, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

www.visitOpatija.com

Više sa portala poduckun.net ...