Općina Matulji petu godinu zaredom organizira besplatne pripreme za državnu maturu

Autor: Nikola Cvjetović 08.03.2023

Pripreme za državnu maturu organizirane su iz tri obavezna predmeta na državnoj maturi: matematike, engleskog jezika te hrvatskog jezika...

Matulji - Kako bi maturantice i maturanti, buduće studentice i studenti, ostvarili što bolje rezultate na državnoj maturi, a time i upisali željeni fakultet, Općina Matulji već petu godinu organizira besplatne pripreme za državnu maturu.

Pripreme za državnu maturu organizirane su iz tri obavezna predmeta na državnoj maturi: matematike, engleskog jezika te hrvatskog jezika, a predavanja vode profesori s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za državnu maturu koji će maturantima pomoći da ponove i savladaju gradivo kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće ispite.

- Pripreme za državnu maturu održavat će se u učionici Područne školi Jušići u trajanju od tri sata po predmetu tjedno te su prilagođene pohađanju smjenske nastave. Početak priprema je 20.3.2023. godine, a provodit će se sve do početka održavanja pojedinih obveznih ispita na državnoj maturi prema rasporedu: engleski jezik (ponedjeljak 16:00 – 19:00), matematika (utorak 16:00 – 19:00) i hrvatski jezik (petak 17:30 – 20:30). Na pripreme za državnu maturu mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području Općine Matulji putem online obrasca koji će biti dostupan, na web stranici Općine Matulji pod rubrikom „Obrasci – Obrasci obrazovanje – Pripreme za državnu maturu“, od srijede 8. ožujka 2023. godine. Prijave se zaprimaju zaključno s 15. ožujkom 2023. godine. Svi polaznici priprema potpisat će izjavu o kontinuiranom pohađanju s ciljem odgovornosti i ozbiljnosti pohađanja programa te kako bi se izbjeglo zauzimanje termina koji prijavitelji ne namjeravaju iskoristiti, ako odustanu platit će sate koje su pohađali po cijeni 10 eura = 1h, najavili su iz općine Matulji.

Povratnu informaciju o ostvarivanju prava na besplatne pripreme za državnu maturu maturanti će dobiti putem e-maila s kojeg je izvršena prijava. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 051/401-472 ili putem elektroničke pošte: drustvene.djelatnosti@matulji.hr

Više sa portala poduckun.net ...