[U OKU KAMERE] Osnovnoškolci iz Mošćeničke Drage susreli se nakon 50 godina

Autor: Marina Pauletić 16.05.2024

Susretu je nazočila i njihova bivša razrednica Đurđa Badanjak.

Mošćenička Draga - Protekle subote bivši učenici OŠ „Eugen Kumičić“ Mošćenička Draga upriličili su zajednički susret povodom 50. godišnjice završetka 8.razreda, šk. god. 1973.74.

Susretu je nazočila i njihova bivša razrednica Đurđa Badanjak, te su se svi koji su se odazvali sastali u prostorijama škole. Od ukupno 24 bivša učenika, prisutno ih je bilo 19 (abecednim redom po tadašnjim prezimenima): Baća Ružica, Barišić Milan, Buršić Gordana, Galović Marina, Galović Mirjana, Gudelj Željko, Hrelja Dragutin, Hrelja Miranda, Ivančić Mirela, Ivanušić Radojka, Jadreškić Dinko, Lazarić Lidija, Mijailović Zlatko, Popeškić Valter, Rubinić Darko, Rukavina Dubravka, Senčić Feručo, Valčić Ljubica i Uhač Bruna.

Zbog zdravstvenih i drugih opravdanih razloga susretu se nisu mogli odazvati: Barković Danijel, Bradičić Roberto, Brubnjak Anita, Velčić Ivo. Prošle godine je preminuo bivši učenik Nevio Filipaš, te su mu u znak sjećanja na grob kolege položili cvijeće i upalili svijeću.

Ravnateljica Škole izašla je u susret i dozvolila da se posluže Imenikom - Dnevnikom razreda iz školske arhive, temeljem kojeg je izvršena prozivka svih učenika od strane razrednice. Nakon evociranja dragih uspomena i sjećanja na ocjene, nastavnike i razne događaje, svi nazočni uputili su se na zajedničko druženje kod „Batelana“ u Brseč. Ples, pjesma, zabava i smijeh potrajali su dugo u noć.

Više sa portala poduckun.net ...