Ovog vikenda trostruko slavlje „Noći kazališta“ u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 23.11.2023

Foto: arhiva

Tri sjajne kazališne ekipe 24., 25. i 26. studenog dolaze u opatijski Centar Gervais kako bi, uz smijeh i ovacije, zajedno s publikom proslavili Noć kazališta!

Opatija - Manifestacija „Noć kazališta“ tradicionalno se obilježava 25. studenog u više od 100 kazališta u 50 gradova diljem Hrvatske, a jedan od njih je i Opatija gdje je ustanova Festival Opatija uoči kazališnog vikenda pripremila čak tri kazališne predstave. Tri sjajne kazališne ekipe 24., 25. i 26. studenog dolaze u opatijski Centar Gervais kako bi, uz smijeh i ovacije, zajedno s publikom proslavili Noć kazališta!

U petak, 24. studenog u 20 sati u opatijski Gervais dolazi kazališna predstava „Testosteron“ u koprodukciji Teatra EXIT, Ludens teatra i KC Osijek. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, Testosteron opisuju kao scenski vješt komad koji publici jamči izvrsnu zabavu. Njegova snaga su inteligentni i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi. Ova tzv. hormonska komedija postavlja brojna životna pitanja - Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? a sadržajno predstavlja vjenčanje iz pakla: Mlada je pobjegla, mladoženja kipi od bijesa, ali stolovi su već postavljeni i divlja svadbena gozba na kojoj su samo muškarci počinje. Sve u svemu, luda noć.

Neodoljiva komedija „Dekorater“ koja donosi niz obrata i duhovitih erotskih aluzija održava se u subotu, 25. studenog u 20 sati. Maša se vraća u svoj stan te shvati da nije obojan, kao što je bilo dogovoreno. Soboslikar tek počinje s radom. U stan iznenada ulazi supruga muškarca s kojim Maša ima ljubavnu vezu u nakani da sve ispriča Mašinom suprugu koji je na poslovnom putovanju... Ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK-a Zagreb, Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić u novoj komediji odgovaraju zašto se upada u ljubavni trokut i kako se iz njega izvući. Hoće li netko prepoznati sebe, susjeda, susjedu ili znanca, saznat će ako dođe pogledati ovu sjajnu komediju!

Noć kazališta obilježit ćemo i s najmlađom publikom u nedjelju, 26. studenog u 11 sati kada u Gervaisu gostuje pulski Teatar Naranča s kazališnom predstavom „Pčelica Maja“. Pčelica Maja, kao svaka radoznala djevojčica čistog srca hrabro korača svijetom i otkriva njegovu raznolikost i šarenilo, a publici će poslati važnu poruku o tome kako u životu svemu treba pristupiti bez predrasuda i osude, te da svako živo biće zaslužuje pažnju i poštovanje.

Cijena ulaznice za predstavu „Testosteron“ iznosi 9 € (7 € za studente i umirovljenike), cijena ulaznice za predstavu „Dekorater“ iznosi 12 €, a za „Pčelicu Maju“ 5,50 € (4 € u paketu od tri ulaznice). Ulaznice se mogu kupiti online na www.mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa na blagajni u prizemlju Centra Gervais.

Više sa portala poduckun.net ...