Po' Metra Crijeva spremaju spektakl!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 17.05.2022

Njaveći njihov koncert do sada na programu je 27.svibnja u Pogonu kulture!

Rijeka - Prvi i jedini Ča-Metal bend Po' Metra Crijeva ulaze u kombi i na relaciji Karlovac - Križevci - Rijeka spremaju poseban koncertni spektakl!

Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala nije se dala omesti ni za vrijeme pandemije. Dapače, vrijeme su iskoristili za finalizaciju novog albuma, remasteriranje starih, uigravanje svojih redova i sad puni elana izlaze pred publiku.

Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile - tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje "na tanko i debelo" dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. Aktivni od 2003. godine, iza sebe imaju nemali broj nastupa, a u rubrici diskografija trenutno stoje tri albuma: "Ča Metal", "Metal Va Guzice" i "Črne Besede Va Kastafskih Šumah" i to sve u vlastitom izdanju.

Upravo na sljedećim koncertima publika će moći čuti i nekolicinu novih stvari. Prva postaja je Karlovac (petak, 20.5.) gdje im društvo na Maloj sceni prave britki math-noise trojac Pomelo Chess Society, Već sutradan nova adresa, Klub Kulture u Križevcima, s novim agilnim riječkim bendom Ochi.

Kulminacija je svakako koncert na "domaćem terenu" na kojem osim Po' Metra Crijeva u glazbenom paketu publika dobiva i stoner rock miljenike She Loves Pablo te garagni punk dvojac Šiza. Riječki koncert, ujedno i najveći do sad, je na programu u petak, 27.5. u Pogonu kulture.

Ulaznice za riječki koncert po cijeni od 80,00 kn su dostupne putem sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka. U Karlovcu će biti potrebno na ulazu izdvojiti 30,00 kn, dok je za koncert u Križevcima ulaz slobodan.

Koncerti su sufinancirani putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Više sa portala poduckun.net ...