Počele su pripreme za finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2022.

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2022

Finalistice_Miss_Universe_Hrvatske_2022_pripremem_opatija__1_

- Izuzetno nam je drago što smo opet u Opatiji, gdje je sve počelo 1997. godine prvim izborom Miss Universe održanim u Hrvatskoj, istaknula je direktorica izbora Marija Kraljević.

Opatija - Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske 2022, održat će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na portalu Jutarnji.hr. Za titulu najljepše natjecat će se 13 djevojaka koje dolaze iz cijele Hrvatske i koje se već danima pripremaju za veliko finale.

Djevojke su svoje pripreme započele za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotel Esplanade gdje su bile upućene u sve aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu i što ustvari znači biti Miss Universe Hrvatske.

Finalistice_Miss_Universe_Hrvatske_2022_pripremem_opatija__2_

“ Izbor Miss Universe nije samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da missice svoje društvene mreže i druge platforme koriste kako bi davale pozitivan primjer i utjecale na mladež, objasnila je direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, koja je ovu titulu ponijela prije gotovo dvadeset godina.

Vrijeme tijekom priprema bit će ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica, službenih fotografija , uvježbavanjem koreografije te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i cocktail haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix, te obuće Baldinini. Finalistice će posjetiti i Hrvatsko Zagorje, točnije Vuglec Breg gdje će uz prekrasnu prirodu uživati i u zagorskim specijalitetima.

U nedjelju su otputovale u Opatiju, a na bazenu hotela Ambasador odradile su službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Same Mervara . Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pobrinuli su se make-up artisti Beauty Studija MZ – Maje Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Hair Studio Maya iz Rijeke koji su za njegu i stiliziranje kose koristili vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno pratiti kamera Doriana Gašparovića, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

- Izuzetno nam je drago što smo opet u Opatiji, gdje je sve počelo 1997. godine prvim izborom Miss Universe održanim u Hrvatskoj. Djevojke su smještene u vrhunski uređenom Heritage Imperial hotelu, a snimanja i probe ćemo imati u hotelu Ambasador, gdje će nam se pridružiti i dr. Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica Dr. Vivian Estetics koja će djevojkama dati vrlo korisne savjete za njegu kože, otkrila nam je direktorica izbora Marija Kraljević.

Finalistice_Miss_Universe_Hrvatske_2022_pripremem_opatija__3_

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu Zlatarne Dodić saznat ćemo 23. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.

FINALISTICE MISS UNIVERSE HRVATSKE 2022. su Gabriela Balek, 21, Split; Monika Bogdanić, 23, Zagreb; Maria Delić, 23, Rijeka; Veronika Đerek, 18, Ivanić Grad; Lara Fuchs, 20, Poreč; Iris Kralj, 25, Varaždin; Klaudija Krezić, 23, Sesvete; Andrea Mandarić, 22, Split; Emanuela Mažar, 21, Samobor; Magdalena Milošević, 21, Metković; Arijana Podgajski, 19, Krapina; Karmen Vulić, 24, Split te Antonela Zvonković, 21, Karlovac.

Program u kojem nastupaju Filip Rudan i Jacques Houdek vodit će Davor Garić.

Više sa portala poduckun.net ...