Polaganje vijenaca u Pasjaku te komemoracije u Munama i Žejanama

Autor: Nikola Cvjetović 04.05.2023

Program komemoracija će svojim nastupom obogatiti MPZ Štorija Rukavac i Žejanski kantaduri.

Matulji - Ove nedjelje, 7. svibnja, povodom obilježavanja godišnjice oslobođenja Općine Matulji i završnih borbi na području Primorsko-goranske županije, održat će se polaganje vijenaca u Pasjaku te komemoracije u Žejanama i Munama.

U 13 sati u Pasjaku, polaganjem vijenaca, obilježit će se obljetnica oslobođenja Općine Matulji i završnih borbi na području naše županije. U Žejanama u 14 sati održat će se komemoracija kraj spomenika palim borcima, žrtvama fašističkog terora.

U 15 sati održat će se Komemorativni skup u Malim Munama kraj spomenika zapovjedniku partizanske brigade „Triestina“ Giovanniu Zollu. Giovanni Zoll, kao komandant partizanske brigade „Triestina“ borio se zajedno s partizanima Istre i Slovenskog primorja u borbi protiv nacifašizma, a poginuo je u sukobu s njemačkom patrolom na prilazu Malih Muna. Vijence će položiti delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji, delegacija ANPI Comune di Fiume Veneto te delegacija ANPI Trieste.

U 16 sati, polaganjem vijenaca kraj spomenika palim borcima, žrtvama fašističkog terora održat će se komemoracija u Velim Munama.

Program komemoracija će svojim nastupom obogatiti MPZ Štorija Rukavac i Žejanski kantaduri.

Organizatori su Udruga antifašističkih boraca i antifašista Liburnije s podružnicom Matulji, a pokrovitelj Općina Matulji.

Više sa portala poduckun.net ...