Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću Matulji

Autor: Marina Pauletić 12.11.2022

Osnovica plaće djelatnika uvećana je za pet posto.

Matulji - U Matuljima je jučer potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću Matulji. Kolektivni su ugovor potpisali načelnik Općine Matulji, Vedran Kinkela i Predsjednica sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Iskra Vostrel Prpić. Potpisivanju kolektivnog ugovora nazočili su i zamjenik općinskog načelnika, Eduard Baćić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji, Esmina Skopljak te predstavnica sindikata Dječjeg vrtića Matulji, Nikolina Grubić Pavletić.

Kolektivnim ugovorom povećana je osnovica plaće djelatnika za 5 %, predviđena su uvećanja za posebne uvjete rada te su uređena materijalna prava djelatnika. Uvedena je naknada za topli obrok, dok su iznosi pojedinih naknada za druga materijalna prava (otpremnine, pomoći) povećani iznad neoporezivog iznosa u odnosu na to kako je bilo propisano do sada, te su usklađeni s materijalnim pravima, odnosno ostalim rashodima za zaposlene u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Matulji.

Kolektivni ugovor se primjenjuje za razdoblje 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2027. godine.

Načelnik Vedran Kinkela istaknuo je kako Općina Matulji posebno ulaže u predškolski odgoj što pored ovog ugovora pokazuje i proširenje vrtićkih kapaciteta u područnom odjelu Rukavac te značajno povećanje iznosa subvencije za svu djecu, koja su zbog popunjenosti kapaciteta Dječjeg vrtića Matulji upisana u obrte za čuvanje djece ili u vrtić na području druge JLS.

Zbog povećanja plaća i materijalnih prava, ali i novog zapošljavanja radi proširenja kapaciteta Dječjeg vrtića Matulji, Općina Matulji će u sljedećoj proračunskoj godini osigurati oko 1,7 milijuna kuna više u odnosu na 2022. godinu.

Više sa portala poduckun.net ...