Potpisan ugovor za projekt ZeleNatura, kreće uređenje perivoja Malinica – Žudika

Autor: Marina Pauletić 27.02.2024

Foto: arhiva

Projekt je vrijedan 2.088.912,19 EUR.

Kastav - U Kući Europske Unije u Ljubljani svečano je potpisan ugovor za projekt ZeleNatura, financiran sredstvima Europske unije kroz program Interreg. Potpisivanju je prisustvovala delegacija Grada Kastva na čelu s gradonačelnikom Grada Kastva, Matejem Mostarcem, kao i predstavnici nadležnih hrvatskih i slovenskih ministarstava, te Zajedničkog tajništva programa Interreg Slovenija-Hrvatska.

Projekt je prijavljen u suradnji sa slovenskim općinama Kopar i Izola, lokalnom akcijskom grupom Terra Liburna, Biotehničkim fakultetom iz Ljubljane i Agronomskim fakultetom iz Zagreba, a s ciljem uređenja i opremanja perivoja Malinica-Žudika, postavljanje mjernih instrumenata i digitalnih alata za praćenje kvalitete i temperature zraka, izrade strateških dokumenata za planiranje i upravljanje zelenom infrastrukturom, izrade registra zelene infrastrukture, radionica na temu okoliša, urbanih vrtova i održivog razvoja namijenjene vrtićima, školama i građanima, te razmjene građana između Kastva, Kopra i Izole.

Projekt je vrijedan 2.088.912,19 EUR, a planirano trajanje je 30 mjeseci. Grad Kastav ovime postaje predvodnik u planiranju i razvoju zelene infrastrukture.

Više sa portala poduckun.net ...