Predstavljeni nositelji PGS-ovih lista za kastavske mjesne odbore

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.05.2022

„Problema s kojima se mještani svakodnevno suočavaju u svojim sredinama ne nedostaje, od komunalnih do društvenih, i njih treba rješavati, ma koliko naoko bili maleni“, rečeno je na press konferenciji.

Kastav - PGS je na konferenciji za novinare predstavio nositelje PGS-ovih lista za kastavske mjesne odbore. Za MO Kastav nositelj je Tomislav Ćulumović , za MO Spinčići Dario Đurić, za Brnčiće Robert Jelovica, za Rubeši Gordan Srdoč te Bojan Maričić za Rešetare.

Prilikom otvaranja konferencije počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš naglasio je kako je upravo Kastav dao drugi ogranak Primorsko goranskog saveza, tada RiDS-a, nakon što se stranka krenula širiti iz Rijeke po županiji.

"Valja se prisjetiti tih trenutaka iz turbulentnih '90-ih godina kada uopće nije bilo lako politički djelovati, a posebno razvijati politiku regionalizma. Od tih dana PGS je u tradicionalno lijevo orijentiranom Kastvu nezaobilazan politički faktor pa je značajno dati svoj obol i u razvijanju mjesne samouprave, često zanemarivanoj, ali bitnoj najnižoj razini odlučivanja. Na koncu, upravo je rad u mjesnim odborima jedan od učinkovitih načina aktiviranja mladih u politiku, a kao što vidite u kastavskom PGS-u ih ne nedostaje", rekao je uvodno počasni predsjednik Primorsko
goranskog saveza (PGS) na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene liste i kandidati stranke za predstojeće izbore za mjesne odbore Grada Kastva što će biti održani ove nedjelje, 8. svibnja.

Predsjednik PGS-a Kastav David Marot, pak, rekao je da ta stranka danas participira u radu vijeća dvaju mjesnih odbora, ali i da je siguran da s ponuđenim kandidatima i nekim novim mladim snagama nesumnjivo može značajno iskoračiti.

„Problema s kojima se mještani svakodnevno suočavaju u svojim sredinama ne nedostaje, od komunalnih do društvenih, i njih treba rješavati, ma koliko naoko bili maleni“, rekao je Marot te pozvao birače Kastva da u nedjelju izađu na izbore, daju svoj glas kandidatima i listama PGS-a, odgovornim ljudima koji neće iznevjeriti njihovo povjerenje a nalaze se na listama pod BROJEM 3.

Više sa portala poduckun.net ...