Preventivni ultrazvučni pregledi za građane Opatije

Autor: Sanja Monar 11.04.2023

Ilustracija

Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate.

Opatija - I ove godine, u suradnji s Poliklinikom Kantrida Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina.

Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate. Grad je ugovorio ukupno 450 pregleda za građane.

– Pozivam građane Opatije da se u što većem broju odazovu pregledima po svome izboru jer je prevencija najvažnija u sprječavanju, pravovremenoj dijagnostici i izlječenju mnogih bolesti. Uz minimalne troškove i bez čekanja, građani mogu u ugodnom okruženju obaviti potrebni pregled, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.


– Prošle je godine u Poliklinici obavljen 421 pregled. Od toga je broja 38 posto građana upućeno na neki vid daljnje dijagnostike, a 16 posto pacijenata na nastavak liječenja u KBC Rijeka. Svaki je pregled važan jer ako spasimo od ozbiljnijih posljedica i nekoliko ljudi, učinili smo mnogo, naglasio je ravnatelj Poliklinike Kantrida Dental Paulo Petretić.


Obrazac zahtjeva za preventivne preglede nalazi se na poveznici. Građani ga ispunjenog, od sutra 12.travnja, mogu poslati mailom ili predati u pisarnicu Grada Opatije. S potvrđenim zahtjevom, termin pregleda ugovaraju izravno s Poliklinikom Kantrida Dental. Korisnik plaća participaciju u visini od 5 eura po obavljenom pregledu. Korisnik je dužan dogovoriti termin pregleda (ne i obaviti pregled) u roku od 15 dana od dana izdavanja potvrde.

Više sa portala poduckun.net ...