Snimka 18. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2022. na HRT-u 3

Autor: Marina Pauletić 06.08.2023

Foto: arhiva

Nagrada publike pripala je skladbi „SUNCE ZAHAJA“ u izvođenju Igora Lesice za koju je glazbu napisao sam uglazbivši stihove Zvonka Turka.

Kastav – U ponedjeljak, 7. kolovoza s početkom u 18:55 sati te u utorak, 8. kolovoza s početkom u 01:59 sati na HRT-u 3 održat će se prijenos 18. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2022.

Osamnaesti Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2022. održan je 26. kolovoza 2022. godine na zatvaranju 31. Kastafskega kulturnega leta. Na Festivalu je izvedeno 17 novih skladbi, a nastupili su: Marjan Uljan – Malibu, Andrina Frleta, Ana Horvat, Vlatko Filčić-File, Davor Grgurić, Davor Terzić, Zemir Delić, Damir Vrbljanac, Igor Lesica, Francesco Squarcia, Nevia Rigutto, Karin Kuljanić, Dino Antonić, Hrvoje Hegedušić, Vivien Galletta, Duško Jeličić i sastav Bonaca i Emanuela Lazarić-Ella uz pratnju sastava Terra Magica.

Nagrada za najbolji tekst pripala je skladbi „ČRNA“, za koju je stihove napisao Branko Kukurin, uglazbio ih je Aleksandar Valenčić, a skladbu je interpretirala Vivien Galletta. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, pripala je skladbi „POZABI“, inače kantautorskom ostvarenju Emanuele Lazarić-Ella. Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Dini Antoniću koji je izveo skladbu „BALOTE“ za koju je stihove napisao Zlatan Marunić koje je uglazbio Robert Grubišić. Nagrada publike pripala je skladbi „SUNCE ZAHAJA“ u izvođenju Igora Lesice za koju je glazbu napisao sam uglazbivši stihove Zvonka Turka. Prestižno festivalsko priznanje, nagrada Najbolji kantautor pripala je kantautoru Damiru Vrbljancu koji je izveo skladbu „MOJA ŠTORIJA“ za koju potpisuje i stihove i glazbu. Pored spomenutih nagrada, Radio Istra je tradicionalno dodijelila nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021. koja je pripala skladbi „KAKO DA TI REČEN HVALA“ u interpretaciji Karle Pupis za koju je glazbu i stihove napisao Mauro Staraj, dok je Pomorski radio Bakar dodijelio Nagradu za najbolju zavičajnu šansonu koja je pripala već spomenutoj skladbi „SUNCE ZAHAJA“ u izvođenju Igora Lesice.

Više sa portala poduckun.net ...