Projektom „MREŽA KOM5ENTNOSTI“ adaptirat će se četiri škole na području županije, jedna od njih je Ugostiteljska škola Opatija

Autor: Marina Pauletić 25.10.2022

Nova, specijalizirana oprema poboljšat će prostorno-tehničke uvjete za rad.

Opatija - Župan Zlatko Komadina sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin otvorio je Međukonferenciju u sklopu projekta „MREŽA KOM5ENTNOSTI“ u Javnoj ustanovi Aquatika- Slatkovodni akvarij Karlovac. Projektom MREŽA KOM5ENTNOSTI vrijednim 31,3 milijuna kuna planirana je adaptacija četiri škole na području Primorsko-goranske županije te škole partnera iz Karlovačke županije i nabavka specijalizirane opreme s ciljem poboljšanja prostorno-tehničkih uvjeta za rad Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija i partnerskih javnih ustanova, te stvaranje suradnje s gospodarskim sektorom.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a svojom opremljenošću i stručnim kadrovima Ugostiteljska škola Opatija i partneri će kao Regionalni centar kompetentnosti biti nositeljem kvalitetnoga strukovnog obrazovanja povezanog sa svijetom rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. „Velika je to stvar za unapređenje strukovnog obrazovanja. Adaptirat će se škole, nabaviti nova oprema i educirati ljude. Kvaliteta je ono što će nas držati u budućnosti“, rekao je župan Komadina dok je županica Furdek Hajdin dodala kako su ova ulaganja odraz potrebe gospodarstva i svijeta rada.

Uz predstavljanje projekta, ravnatelj Javne ustanove „Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije“, Vedran Kružić održao je izlaganje o važnosti sektora ugostiteljstva i turizma za budući razvoj Primorsko-goranske županije, a organiziran je i obilazak radova na rekonstrukciji objekta – Oružana koja će dobiti sedam novih kabineta i sadržaje koji će moći koristiti i građani, poput restorana, pekarnice i sl. „MREŽOM KOM5ENTNOSTI“ je obuhvaćena i rekonstrukcija i adaptacija te nabava opreme za još tri PGŽ škole – SŠ dr. Antuna Barca Crikvenica, SŠ Hrvatski kralj Zvonimir Krk i SŠ Ambroza Haračića Mali Lošinj, napomenuo je voditelj projekta Tomislav Kandžija, a planirani završetak projekta je do travnja 2023. godine.

Sudionike su na konferenciji uvodno pozdravili i Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko- goranske županije, Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija i Vladimir Kramarić, načelnik Sektora za pripremu i provedbu projekata u područjima jačanja gospodarstva i konkurentnosti te društvene infrastrukture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Više sa portala poduckun.net ...