Prvo golf igralište na Liburniji: Brseč će uskoro dobiti atraktivan sportski sadržaj

Autor: Marina Pauletić 22.11.2022

Radi se o zaštićenom prostoru podno Učke, ispresijecanim šumskim puteljcima i stazama, dok ga lokalna i državna cesta D66 dijele na tri djela.

Mošćenička Draga - Brseč će uskoro dobiti atraktivan sportski sadržaj, prvi takav na Liburniji i Kvarneru – golf igralište. Ovaj srednjovjekovni gradić na brijegu ponad mora tako će uz bogatu baštinu i nadaleko poznatu plažu Klančac, u svoju turističku ponudu dodati nešto iznimno atraktivno.

Lokacija budućeg igrališta u morfološkom je smislu amfiteatar nekada zauzet vinogradima i obrađenim poljima, a danas pokriven gustom i pretežno neprohodnom vegetacijom. Radi se o zaštićenom prostoru podno Učke, ispresijecanim šumskim puteljcima i stazama, dok ga lokalna i državna cesta D66 dijele na tri djela.

U širem kontekstu mikrolokacija je dobro povezana s važnim gradskim centrima – od Rijeke je udaljena 40-ak kilometara, a od Venecije oko 265 kilometara. U tom smislu odabir golfa, kao dodatne turističke ponude u zoni, povlači za sobom i njen razvoj u gospodarskom smislu u kontroliranim uvjetima, gdje se pratećim turističkim sadržajima ostvaruje dodatna kvaliteta ali ne i narušava zatečeni prirodni ambijent.

U sklopu golf igrališta predviđena je izgradnja golf kuće s hotelom i drugim pratećim sadržajima (gospodarskom zgradom i crpnom postajom) te izgradnja smještajnih građevina (hotela, apartmana i vila) raspoređenih uz rub golf igrališta. U turističkom će naselju (zoni T23), koje uključuje hotel i apartmane, biti ukupno 340 ležajeva, dok će u vilama i golf kući (zoni R1) biti 278 ležajeva primarno namijenjenih golferima.

Gradnja golf kuće predviđena je na prostoru gdje se nalazi kapelica sv. Magdalene. Radi očuvanja kapelice, kao i krajobrazno vrijednih stijena predloženo je da se umjesto katova na golf kući planiraju suterenske etaže, koje bi bolje odgovarale okolini.

Više sa portala poduckun.net ...