Punkt za cijepljenje privremeno seli iz Opatije: Naredna tri utorka cijepljenje će se obavljati u Školsko-sportskoj dvorani Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 06.02.2022

- Cjepiva ima dovoljno, a na raspolaganju su dva RNA cjepiva Pfizer i Moderna te vektorsko cjepivo Johnson & Johnson. Mole se građani koji dolaze na cijepljenje da sa sobom donesu zdravstvenu iskaznicu gdje im piše Matični broj osiguranika (MBO) radi bržeg i lakšeg unosa podataka u centralnu informatičku bazu, poručio je dr. Sušanj.

Matulji - Cijepni punkt za građane Liburnije i njihove goste se privremeno iz Opatije seli u Matulje, javio je glavni liburnijski epidemiolog Mario Sušanj.

- Naredna tri utorka, 8., 15., i 22., veljače u terminu od 13 do 18 sati cijepljenje će se obavljati u Školsko-sportskoj dvorani Matulji na adresi Šetalište Drage Gervaisa 2/A. Parking je osiguran kao i pristup invalidima i teže pokretnim osobama. U slučaju teže pokretljivosti cijepljenje je moguće obaviti i u autu uz nadzor zdravstvenih djelatnika. Cijepljenje i dalje provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ - Ispostava Opatija, Doma zdravlja PGŽ - Ispostava Opatija i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ iz Opatije. Složenu organizaciju cijepljenja ne bi bilo moguće provesti bez vrijednih djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Opatija kao i zaštitarske službe G1 Security. Cjepiva ima dovoljno, a na raspolaganju su dva RNA cjepiva Pfizer i Moderna te vektorsko cjepivo Johnson & Johnson. Mole se građani koji dolaze na cijepljenje da sa sobom donesu zdravstvenu iskaznicu gdje im piše Matični broj osiguranika (MBO) radi bržeg i lakšeg unosa podataka u centralnu informatičku bazu. Oni koji dolaze na docjepljivanje neka ponesu karton cijepljenja ili EU Covid potvrdu. Taj certifikat se dobiva putem platforme e-građani ili ga se može dobiti u svakoj ljekarni. Cijepljenje se i dalje obavlja bez najave a namijenjena je građanima s područja Liburnije, osobama koje tu posjeduju nekretnine, sezonskim radnicima kao i turistima. Za cijepljenje osoba treba biti zdrava, bez povišene temperature ili simptoma zarazne bolesti. Oni koji su kontakti sa zaraženom osobom ne smiju dolaziti na cijepljenje sve dok ne izađu iz samoizolacije, istaknuo je dr. Sušanj.

Više sa portala poduckun.net ...