[FOTO/VIDEO] Riccardo Staraj, načelnik općine Mošćenička Draga: Izgradnja golf resorta vrlo je važan projekt za čitavu Opatijsku rivijeru, ali i šire

Autor: Marina Pauletić 29.12.2022

Budući će se resort uklopiti u brsečki kraj.

Brseč - U Brseču je danas održana prezentacija golf igrališta. Na mjestu budućega resorta već se nalazi vježbalište na kojem mogu vježbati postojeći golferi, ali i oni koji tek ulaze u svijet golfa.

„Nalazimo se u golf resortu koji će u budućnosti imati 18 rupa. Radi se o jednom od kapitalnih projekata općine Mošćenička Draga koji je začet 2000. godine, ali se tek u posljednjih nekoliko godina pojavio konkretan investitor koji je porijeklom s ovih prostora, a radi se o Davidu Dobrili“, kazao je načelnik općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj.

Osim sportski terena, resort će imati i smještajne kapacitete u vidu hotela s 4 ili 5 zvjezdica, a u blizini će se nalaziti i turistička zona. U njoj će se također izgraditi smještajni kapaciteti, odnosno apartmani i vile koji će također biti povezani s golf resortom. Ukupno će ondje moći boraviti oko 600 ljudi, uključujući hotel i turističku zonu zajedno.

„Veliko su iskušenje bili imovinsko-pravni odnosi, s obzirom da je više od 70% budućeg resorta u privatnom vlasništvu, međutim rješavanje tog problema ide dobrim putem“, rekao je Staraj.

Važno je naglasiti kako će resort biti uklopljen u arhitekturu i tradiciju Brseča pa projekt ima brojne mediteranske i primorske značajke.

„Ovo će biti suživot Brseča, njegovih stanovnika te cijele općine s golfom. U golf zoni nalazit će se brsečko groblje i primjerice, kuća kipara De Karina. Život će se odvijati nesmetano kao i prije“, pojasnio je načelnik.

„Važno nam je da izgradnja resorta produži turističku sezonu te da se otvore nova radna mjesta za lokalno stanovništvo. Izgradnja golf resorta vrlo je važan projekt za našu općinu, čitavu Opatijsku rivijeru pa i županiju“, zaključio je Staraj.

Investitor u budući resort, David Dobrila i sam je u ovom sportu dugi niz godina te je pojasnio što je to driving range koji u Brseču trenutno broji 13 pucališnih mjesta.

„Golf se trenira isključivo na vježbalištu, odnosno na driving rangeu. Kako bi novi golferi mogli pristupiti igralištu moraju proći tečajeve golfa te trebaju dobiti dozvolu za igranje. Dozvola za igranje – koja podrazumijeva znanje osnovnih pravila i udaraca – te je nužna kako na golf terenu prilikom igranja ne bi došlo do zadržavanja drugih igrača što posljedično onemogućuje igru ostalima“, objasnio je Dobrila.

Više o golf igralištu poslušajte u našem video prilogu te pogledajte u foto galeriji.

VIDEO

Prezentiran golf u Brseču

Više sa portala poduckun.net ...