Savjet mladih Grada Opatije poziva na panel raspravu “Politika i mladi”

Autor: Portal Poduckun 20.04.2024

Foto: ilustracija

Poznavanje elementarne političke pismenosti kod mladih dovodi do jasnijeg razumijevanja političkog konteksta.

Opatija - Imaš između 15 i 30 godina i zanima te kako, gdje i zašto se politika tiče mladih? Super, pozivamo te da nam se pridružiš na panel raspravi „Politika i mladi“ koja će se održati u petak, 26. travnja u 18.00 sati, pozivaju iz Savjeta mladih.

Panel rasprava će se održati u mjestu donošenja glavnih odluka u našem gradu – Gradskoj vijećnici Grada Opatije (Maršala Tita 3, 51410 Opatija).

Tko su panelisti?

Panelisti su dva mlada gradska vijećnika, a to su Domagoj Tramontana i Kristian Tončić. Osim njih, u panelu će sudjelovati diplomirana sociologinja prof. Sara Meszaros te moderator panela Hrvoje Kovač – mentor Agencije za mobilnost i programe Europske unije te trener i edukator, često sudjeluje na raznim međunarodnim i nacionalnim projektima i edukacijama kojima aktivno doprinosi kapacitiranju mladih za preuzimanje odgovornih funkcija u društvu.

Kakve veze imaju politika i mladi, zapravo?

Poznavanje elementarne političke pismenosti kod mladih dovodi do jasnijeg razumijevanja političkog konteksta, ali još bitnije, osnovni je alat za aktivno i odgovorno uključivanje i sudjelovanje u kreiranju politika za mlade. Na panel raspravi ćemo razgovarati o temi politike i mladih. Moći ćeš direktno postaviti pitanje panelistima, saznati sve što te zanima vezano za politiku, kako fukcioniraju politički procesi i institucije i tko su uopće mladi u politici. Saznat ćeš kako ti možeš sudjelovati u donošenju odluka te kako odlučivanje zapravo funkcionira – u teoriji i praksi.

Kako se prijaviti?

- Prikupljamo prijave za sudjelovanje na panel raspravi „Politika i mladi“. Prijaviti se možeš ispunjavanjem prijavnice ovdje: https://bit.ly/politika-mladi ili na mail adresu Savjeta mladih Grada Opatije (savjetmladihgradaopatije@gmail.com), navode nadalje.

Panel rasprava „Politika i mladi“ aktivnost je Savjeta mladih Grada Opatije u sklopu projekta „Izbori se!“ koji Grad Opatija provodi u partnerstvu s Udrugom „Delta“, Gradom Rijekom i Gradom Križevcima. Projekt se provodi uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Rijeke, Grada Opatije i Grada Križevaca.

Više sa portala poduckun.net ...