Slavljenički koncert Kulturno-umjetničkog društva „Lovor“

Autor: Nikola Cvjetović 23.11.2023

Koncert će se održati u petak, 24. studenog u kinu „Sloboda“ u Lovranu s početkom u 18 sati.

Lovran - Povodom obilježavanja 75. obljetnice postojanja Kulturno-umjetničkog društva „Lovor“ iz Lovrana mješoviti pjevački zbor održat će u petak, 24. studenog u kinu „Sloboda“ u Lovranu slavljenički koncert s početkom u 18 sati.

Tijekom minulih 75 godina postojanja lovranski je zbor ostvario veliki broj samostalnih koncerata sudjelujući na brojnim manifestacijama i smotrama, na danima Općine Lovran, na Marunadama, za blagdane u više crkava diljem Liburnije, na izložbama i čakavskim večerima gdje je uz zborno pjevanje, čuvajući tradiciju našega kraja, promicao i domaću besedu.
Zbor u repertoaru ima duhovnu glazbu, skladbe dalmatinskog podneblja, obrade poznatih šlagera, napjeve, čakavske pjesame, skladbe stranih autora, kao i zahtjevne programe izvodeći odabir popularnih ulomaka iz operne literature.

Na svečanom koncertu zbor KUD-a Lovor, pod dirigentskom palicom prof. Ariane Bossi, predstavit će se s bogatim, za ovu prigodu posebno pripremljenim repertoarom, uz pratnju pianistice prof. Vjere Lukšić. U programu će nastupiti i gosti: Mauro Staraj, Karla Pupis, Maria Baldini i Andrej Grlaš.
KUD „Lovor“ je tijekom ovih godina, nastupajući diljem Lijepe Naše, uspostavio suradnju sa sličnim društvima, a isto tako pozivao mnoge zborove i klape na uzvratna gostovanja u Lovran.

Pritom su stečena dugogodišnja prijateljstva, posebno na inozemnim gostovanjima. Četiri su puta gostovali u Njemačkoj u gradu Schwanewede, zatim u Gropadi u Italiji, u Bleiburgu u Austriji, kao i u nekoliko gradova u susjednoj Sloveniji. Zbor je posebno ponosan na nastupe u Mađarskoj, u 17. Okrugu Grada Budimpešte, pobratimljenom okrugu Općine Lovran, a gdje su pet puta sudjelovali na smotri zborova povodom blagdana Duhova. Nastavku tako uspješne suradnje nadaju se i u 2024. godini.

Nekadašnji članovi, kao i svi prijatelji lovranskoga zbora, te ljubitelji zborskog pjevanja pozvani su da svojom nazočnošću uveličaju ovaj, za jedno amatersko društvo, veliki jubilej – 75 let kanta i druženja z muzikun! Svi su dobrodošli, ulaz je besplatan!, poručili su članovi KUD-a Lovor.

Više sa portala poduckun.net ...