„Suncokret ruralnog turizma 2021.“: U PGŽ stigla šampionska titula i najveći broj priznanja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.05.2022

suncokret_ruralnog_turizma

Čak devet nagrada stiglo je u našu županiju, između ostalih i šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ koja je pripala „Etno hotelu Balatur“ iz Triblja.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma 2021.“ s područja Primorsko-goranske županije. Čak devet nagrada stiglo je u našu županiju, između ostalih i šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ koja je pripala „Etno hotelu Balatur“ iz Triblja.

Srebrnom poveljom nagrađena su i dva županijska projekta, Kulturno-turistička ruta “Putovima Frankopana” i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. Nagrade dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj udruga “Klub članova selo” poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, OPG-ovima, turističkim zajednicama te jedinicama područne i lokalne samouprave za izvrsnost na području ruralnog turizma.

„Možda nemamo masovne stvari, ali imamo kvalitetu i prepoznatljivost što je vrednovano u ovoj dodjeli nagrada“, komentirao je župan Komadina koji je čestitao i zahvalio nagrađenima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

Dijana Katica, predsjednica udruge “Klub članova selo”, izrazila je zadovoljstvo brojnošću projekata i subjekata u Lijepoj našoj koji se bave promocijom i očuvanjem tradicije i turizmom u ruralnim područjima. Projekt se provodi već devet godina, napomenula je i dodala da se u 2021. natjecalo 138 kandidata iz 19 županija, a 59 proglašeno je najboljim. Najveći broj nagrada stigao je u Primorsko-goransku županiju kao i šampionska titula, i to ne prvi put, rekla je predsjednica te tim povodom sugerirala da PGŽ bude domaćin sljedeće ceremenije dodjele nagrada s čim se župan Komadina složio.

suncokret_ruralnog_turizma1

Pridruživši se čestitkama, direktorica TZ Kvanera Irena Peršić Živadinov ocijenila je vrijednim sve projekte kojima se nagrađeni bave.

„Sve su to mali kotačići koji itekako doprinose našem turizmu i veseli da je najveći broj nagrada otišao u Primorsko-goransku županiju“, dodala je.

Zlatna povelja u kategoriji „Craft turizam“ dodijeljena je tvrtki „Suza T.B. “ iz Matulja, a isto priznanje pripalo je i Camino Krku u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“. Srebrnim poveljama u kategoriji „Ruralni turistički projekt“ nagrađena su Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici. OPG Villa Plasa iz Jurdana dobitnik je srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, a Jasminka Gršković iz Krka u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka". Posebna priznanja dodijeljena su Udruženju vina Kvarnera iz Novog Vinodolskog za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma, te OPG-u Patricije Rumac iz Ičića za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije.

Tijekom današnjeg prijema, na kojemu su sudjelovali i pročelnik UO za turizam, ruralni razvoj i poduzetništvo Mladen Brajan te u ime nagrađenih županijskih projekata pročelnica OU za kulturu, turizam i tehničku kulturu Sonja Šišić i ravnateljica JU Priroda Irena Jurić, župan Komadina izrazio je podršku Primorsko-goranske županije svim dobitnicima nagrada u njihovom daljnjem razvoju projekata.

Više sa portala poduckun.net ...