[FOTO] Svečana sjednica Općine Matulji - načelnik Kinkela najavio tri velika projekta, a počasnim građaninom proglašen Slovenac Franc Mužič

Autor: Nikola Cvjetović 10.02.2024

Na svečanoj sjednici nisu dodijeljenje uobičajene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, ali je zato uručena povelja za počasnog građanina.

Matulji - Svečana sjednica "najpusne" Općine Matulji, općine koja svoj dan slavi u vrijeme "petog godišnjeg doba", održana je u nazočnosti brojnih uzvanika u matuljskoj sportskoj školskoj dvorani. Iako je praksa da se na taj dan uručuju nagrade za životno djelo i godišnje nagrade, ove godine one nisu dodijeljene, ali je na prijedlog Turističke zajednice Općine Matulji, kojeg je usvojilo matuljsko Vijeće, povelja za počasnog građanina Matulja dodijeljena Slovencu Francu Mužiču.

Povelju je primio zbog značajnog doprinosa napretku i ugledu općine, kulturnih, turističkih i sportskih veza te međusobne tolerancije, razvijanja demokracije i prekogranične suradnje te povezivanja građana Matulja i Običine Brda.

Na svečanoj sjednici Vijeća okupljenima su se obratili predsjednica općinskog Vijeća Iva Letina i načelnik Matulja Vedran Kinkela, kao i neki uvaženi gosti - predstavnici lokalne, regionalne i državne vlasti. Kinkela je najavio realizaciju tri važna projekta: izgradnju novog dječjeg vrtića u Rukavcu, obnovu društvenog doma Hangar i energetsku obnovu škole Brešca.

Svečana sjednica bila je i prigoda da se čestita prošlogodišnjim dobitnicima Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske - vlasnicima Restauranta Stancija Kovačići, Pivovari Morčić i OPG Ružić.

Na samom početku programa je hrvatsku himnu izvela Dora Demark, a zatim su Dora Demark i Teo Matijašić izveli svečanu pjesmu PGŽ “Zavičaju tebi”. Za kraj su “Kvarnerijanu” izveli Lina Grlaš i Teo Matijašić.

Održana svečana sjednica Općine Matulji, Franc Mužić proglašen počasnim građaninom

Više sa portala poduckun.net ...